Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: «Βούλιαξε» τη Γαλλία με 17-14 και είναι ένα βήμα μακριά από το Τόκιο (ΒΙΝΤΕΟ)
Άλλα Σπορ
| 2021-02-19 19:08:00

Ναι ρε Ελλαδάρα! "Βούλιαξε" τη Γαλλία με 17-14 και είναι ένα βήμα μακριά από το Τόκιο

Sportdog Team
Ναι ρε Ελλαδάρα! "Βούλιαξε" τη Γαλλία με 17-14 και είναι ένα βήμα μακριά από το Τόκιο

Εθνική Ελλάδας: Μόλις ένα βήμα μακριά από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο βρίσκεται η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών μετά την επική νίκη επί της Γαλλίας με 17-14 για τα προημιτελικά του προολυμπιακού τουρνουά του Ρότερνταμ. Επόμενο εμπόδιο για την ελληνική αποστολή θα είναι μια εκ των Ρωσία ή Καναδά στον ημιτελικό που είναι προγραμματισμένος να γίνει αύριο Σάββατο (20/2). 

Η Εθνική μας πλέον θέλει μια νίκη σε δύο αγώνες για να πάρει ένα από τα εισιτήρια που οδηγούν στο Τόκιο, μιας και στο μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού προκρίνονται οι δύο φιναλίστ του τελικού και η νικήτρια ομάδα του μικρού τελικού.

Ο αγώνας με τη Γαλλία ήταν ακατάλληλος για… καρδιακούς καθώς το τελικό 13-13 έστειλε τις δύο ομάδες στη διαδικασία των πέναλτι. Για να φτάσουμε όμως εκεί η Ελλάδα κατάφερε να «γυρίσει» στο τέταρτο οκτάλεπτο  ένα σχεδόν… χαμένο παιχνίδι κάνοντας ένα επιμέρους 3-1. Μάλιστα είχε την ευκαιρία να προκριθεί και νωρίτερα καθώς ο Αργυρόπουλος έκανε το 13-12, όμως το γκολ του Βερνό στα 36 δευτερόλεπτα έστειλε τον αγώνα στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι.

Εκεί η Ελλάδα επικράτησε με 4-1, με τον Ζερδεβά να αποκρούει 2 πέναλτι των Γάλλων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε για κορυφαίο τον Φουντούλη που σημείωσε 4 γκολ, με τους Γεννηδουνιά, Αργυρόπουλο και Βλαχόπουλο να πραγματοποιούν σπουδαίες εμφανίσεις.

ΕΛΛΑΔΑ – ΓΑΛΛΙΑ 17-14 (κ.α. 13-13)

Οκτάλεπτα: 6-4, 1-4, 3-4, 3-1, πέναλτι 4-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης 5, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 4, Γαλανίδης.

ΓΑΛΛΙΑ (Νέναντ Βούκανιτς): Γκασρό, Μποουέ, Ρ. Βερνό 1, Μισί, Κας, Τ. Βερνό 4, Κρουσιλιά 4, Μπάμπιτς, Μαρζουκί 3, Κανόν 1, Βανπεπερστραετέ, Κομέτ 1, Ντιμπουά.

Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Όχμε (Γερμανία)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags