Facebook Pixel Στέφανος Τσιτσιπάς: Στον ημιτελικό με ανατροπή ο Τσιτσιπάς
| 2021-03-05 17:22:00

Φοβερός Τσιτσιπάς! Το γύρισε, προκρίθηκε στους "4" και πέρασε τον Φέντερερ στην κατάταξη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Φοβερός Τσιτσιπάς! Το γύρισε, προκρίθηκε στους "4" και πέρασε τον Φέντερερ στην κατάταξη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μια επική ανατροπή και πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά του Ρότερνταμ πέτυχε ο Έλληνας τενίστας κερδίζοντας με 4-6,6-3,7-5 τον Κάρεν Κουτσάνοφ. Παράλληλα με τη νίκη του εξασφάλισε την επιστροφή του στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, την Δευτέρα 8 Μαρτίου, αφήνοντας πίσω τον θρύλο του αθλήματος Ρόζτερ Φέντερερ. Ο αγώνας κράτησε λίγο παραπάνω από 2,5 ώρες και πλέον επόμενος αντίπαλος για την πρόκριση στον τελικό θα είναι ο νικητής του Ρούμπλεφ με τον Σαρντί, σε αγώνα που θα γίνει το Σάββατο (6/3).

Ο Έλληνας τενίστας ξεκίνησε ιδανικά το 1ο σετ και με μπρέικ θα κάνει το 2-0. Ο Κατσάνοφ όμως θα ανταποδώσει και θα ισοφαρίσει σε 2-2, με το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης να σβήνει διπλό μπρέικ ποιντ, με τον Ρώσο να κάνει, όμως, τελικά το 3-2. Ο Κατσάνοφ θα κάνει και το 4-2. Ο Στέφανος θα παλέψει για το 5-4 και θα σβήσει τριπλό σετ πόιντ του Κάρεν Κατσάνοφ , όμως στο επόμενο ο Ρώσος θα πάρει το σετ με 6-4.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Έλληνας τενίστας θα πατήσει… γκάζι και προηγηθεί με 3-0 και με μπρέικ και διατήρηση του σερβίς θα φτάσει στο 5-0. Ο Κατάνοφ κι αυτός με μπρέικ θα κάνει το 5-3, διατηρώντας δύο φορές το σερβίς του, όμως το Νο6 της ΑΤΡ θα φτάσει στο 6-3 και το 1-1.

Στο τρίτο σετ ο Ρώσος θα προηγηθεί με 3-1, όμως ο Έλληνας αρχικά θα μειώσει με μπρέικ σε 3-2 και θα φτάσει στο 3-3. Ο Έλληνας τενίστας ισοφαρίζει εκ νέου (4-4) αλλά το 5-4 είναι για τον Ρώσο, με τον Έλληνα με love service game να κάνει στο 5-5. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα έχει διπλό μπρέικ πόιντ, με τον Κατσάνοφ να σβήνει το πρώτο, αλλά τον Έλληνα τενίστα να τα καταφέρνει και να φτάνει αρχικά στο 6-5 και διατηρώντας το σερβίς του στο 7-5 και τη νίκη.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags