Facebook Pixel ΑΕΚ: "Βασίλισσα" της Ευρώπης η ΑΕΚ: Κατέκτησε το EHF European Cup για πρώτη φορά στην ιστορία της!
| 2021-05-30 22:38:00

"Βασίλισσα" της Ευρώπης η ΑΕΚ: Κατέκτησε το EHF European Cup για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Sportdog Team
"Βασίλισσα" της Ευρώπης η ΑΕΚ: Κατέκτησε το EHF European Cup για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Τεράστια επιτυχία για το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ, η οποία νίκησε και στον δεύτερο τελικό την Ίσταντς με 24-20 και κατέκτησε για πρώτη φορά ευρωπαϊκό τρόπαιο!

ΑΕΚ: Κυπελλούχος Ευρώπης για πρώτη φορά στην Ιστορία της στέφθηκε απόψε (30/5) η ΑΕΚ, στο κλειστό της Κανήθου, στη Χαλκίδα.

Η Ένωση επικράτησε και στον δεύτερο τελικό του European Cup ανδρών της Ίσταντς, αυτή τη φορά με 24-20, χαρίζοντας στην Ελλάδα το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο, μετά το Τσάλεντζ Καπ (σ.σ. από φέτος η διοργάνωση ονομάζεται European Cup) που είχε κατακτήσει ο Διομήδης Άργους το 2012, με προπονητή τον νυν τεχνικό της ΑΕΚ, Δημήτρη Δημητρούλια.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε στο παιχνίδι με φόρα από το πρώτο ματς, παίρνοντας από το ξεκίνημα τα ηνία στην αναμέτρηση. Εξ αρχής άρχισε να συντηρεί ένα προβάδισμα δύο τερμάτων, έχοντας ως κορυφαίο παίκτη της τον Μυλωνά . Ο άσος της «Ένωσης» ήταν εκείνος, ο οποίος πέτυχε τα τρία πρώτα γκολ της ομάδας του και την οδήγησε για πρώτη φορά στο +3 (5-8).

Ωστόσο, ο Νίγκρεν βρισκόταν σε εκπληκτική βραδιά από πλευράς Ίσταντς, με αποτέλεσμα όχι μόνο να ισοφαρίσει αλλά να δώσει και «κεφάλι» στο σκορ (11-10) στους Σουηδούς. Με τον Πέντερσεν να ισοφαρίζει για το 11-11, που ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος άρχισε χωρίς γκολ στα πρώτα δυόμισι λεπτά, με την Ίσταντς -η οποία αγωνιζόταν χωρίς τερματοφύλακα στις επιθέσεις της- να προηγείται 12-11 με το Χάλμπακ. Οι «κιτρινόμαυροι», ωστόσο, δεν άφησαν τους, τυπικά γηπεδούχους, να ξεφύγουν χάρη στις δύο εκτελέσεις πέναλτι του Δομπρή.

Οι δύο ομάδες το πήγαιναν γκολ-γκολ (15-15) με τους Καλόμοιρο και Κεδέρη να πετυχαίνουν τρομερά τέρματα, για να φέρουν εκ νέου στο +2 την ΑΕΚ και τον Μυλωνά να γράφει το 16-19. Κάπου εκεί τελείωσε και η υπόθεση κατάκτησης, με την Ένωση να φτάνει μέχρι και το +6 (16-22) χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του Μπάουερ, που "σφράγισε" τη νίκη και το τρόπαιο για τους Κιτρινόμαυρους.

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags