Facebook Pixel Μαρία Σάκκαρη: Προκρίθηκε για πρώτη φορά στον 4ο γύρο του Roland Garros! (ΒΙΝΤΕΟ)
Άλλα Σπορ
| 2021-06-05 20:20:00

Μαρία, είσαι ψυχάρα! Απολαυστική Σάκκαρη προκρίθηκε για πρώτη φορά στον 4ο γύρο του Roland Garros!

Sportdog Team
Μαρία, είσαι ψυχάρα! Απολαυστική Σάκκαρη προκρίθηκε για πρώτη φορά στον 4ο γύρο του Roland Garros!

Η εκπληκτική Μαρία Σάκκαρη νίκησε με 7-5,6-7 (2), 6-2 την Ελίζ Μέρτενς και πήρε το εισιτήριο για τον τέταρτο γύρο του τουρνουά του Παρισιού, για πρώτη φορά στην καριέρα της!

Μαρία Σάκκαρη: Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της η Ελληνίδα τενίστρια νίκησε με 2-1 σετ την Βελγίδα Ελίζ Μέρτενς σε 2 ώρες και 52 λεπτά, παίρνοντας την σπουδαία πρόκριση στην φάση των "16" του Roland Garros, για πρώτη φορά στην καριέρα της!

Συνολικά είναι η τρίτη φορά που η Μαρία Σάκκαρη περνάει σε τέταρτο γύρο Grand Slam, αφού τα είχε καταφέρει πέρυσι και σε Australian Open και US Open. Ο στόχος, ξεκάθαρα πια, είναι να περάσει για πρώτη φορά σε προημιτελική φάση και η αλήθεια είναι ότι αν παίζει σαν και σήμερα, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Στον επόμενο γύρο, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Δευτέρα (7/6) την πρωταθλήτρια του Australian Open 2020 και Νο 5 του κόσμου, Σοφία Κένιν, που στον αμερικανικό «εμφύλιο» ξεπέρασε σήμερα την Τζέσικα Πεγκούλα, 4-6, 6-1, 6-4.

Στα του αγώνα, το πρώτο σετ άρχισε με σπάσιμο του σερβίς από τη Μέρτενς, η οποία έφτασε το 2-0 στα γκέιμς. Ωστόσο, η Σάκκαρη με ωραίο τένις απάντησε γρήγορα, περνώντας μπροστά με 3-2. Έκτοτε, οι δύο τενίστριες το πήγαιναν γκέιμ-γκέιμ, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να επικρατεί 7-5 σε 68' με 2/5 μπρέικ πόιντ (έναντι 1/8 της Μέρτενς).

Η Μέρτενς μπήκε δυνατά και στο δεύτερο σετ κάνοντας το 1-0 με μπρέικ, με την Ελληνίδα να απαντάει κι αυτή αρχικά με μπρέικ για το 1-1 και εν συνεχεία κάνοντας το 2-1. Εκ νέου γκέιμ-γκέιμ για τις δύο τενίστριες (3-3), με την 25χρονη Βέλγα να συνεχίζει μεν δυνατά για το 4-3, αλλά και τη Σάκκαρη να βγάζει αντίδραση, να κάνει το μπρέικ για το 4-4 και έπειτα το 5-4. Παρόλα αυτά, η Μέρτενς κατάφερε να πάρει το σετ με 7-6 γκέιμς.

Το τελευταίο σετ ήταν υπόθεση για έναν ρόλο, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να μπαίνει φουριόζα (2-1, 5-1), για να τελειώσει το σετ και το παιχνίδι με 6-2, παίρνοντας την σπουδαία πρόκριση!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags