Facebook Pixel Στέφανος Τσιτσιπάς: Έτσι έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς - "Λύγισε" στο φινάλε - "Η πιο σημαντική νίκη..." (ΒΙΝΤΕΟ)
Άλλα Σπορ
| 2021-06-11 20:21:00

Έτσι έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς - "Λύγισε" στο φινάλε - "Η πιο σημαντική νίκη..." (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Έτσι έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς - "Λύγισε" στο φινάλε - "Η πιο σημαντική νίκη..." (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί να έχασε την συγκέντρωσή του και να έκανε τα... εύκολα, δύσκολα, όμως στο τελευταίο σετ ήταν και πάλι εκεί καταφέρνοντας να φτάσει για πρώτη φορά στον τελικό του Roland Garros, ενώ στις δηλώσεις που ακολούθησαν δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του λέγοντας ότι αυτή είναι η πιο μεγάλη νίκη της καριέρας του

Στέφανος Τσιτσιπάς: Κάτι παραπάνω από επικός ήταν ο Έλληνας τενίστας στον μεγάλο ημιτελικό του Roland Garros με αντίπαλο τον Αλεξάντερ Σβέρεφ. Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης ξεκίνησε ονειρεμένα και προηγήθηκε με 6-3, 6-3, όμως κάπου εκεί ξεκίνησε το... θρίλερ. Ο Γερμανός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, αλλά και τον εκνευρισμό του Στέφανου και έφερε την αναμέτρηση στα... ίσα με 4-6, 4-6. Κάπου εκεί όμως ο Έλληνας τενίστας με υπερπροσπάθεια έκανε ένα εκπληκτικό πέμπτο σετ, έφτασε στο 6-3 και ταυτόχρονα στην πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (13/6) όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Τζόκοβιτς - Ναδάλ.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο κορυφαίος τενίστας της χώρας μίλησε στην κάμερα για τη μεγάλη νίκη επί του Αλεξάντερ Σβέρεφ, χωρίς να μπορέσει να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

"Αν σκεφτώ τις ρίζες μου, από που έρχομαι από ένα μικρό μέρος της Αθήνας, είχα όνειρο να παίξω στο Roland Garros, ποτέ δε φανταζόμουν...» ανέφερε χωρίς να καταφέρει να ολοκληρώσει την φράση του...

"Ήταν τόσο έντονο στο πέμπτο σετ το πρώτο γκέιμ. Ήταν το πιο σημαντικό. Έμεινα ζωντανός. Είχα το κοινό μαζί μου, μου έδειξε υποστήριξη. Αισθάνθηκα ότι υπήρχε ακόμη ελπίδα. Το μόνο πράγμα που θύμιζα στον εαυτό μου είναι ότι έπρεπε να βγω έξω και να δώσω τη μάχη μου. Αυτή η νίκη για μένα είναι η πιο σημαντική στην καριέρα μου. 

Ήταν πολλοί Έλληνες στο γήπεδο σήμερα. Άκουσα πολλά ελληνικά σήμερα. Ήταν πολύ σημαντικό να τους έχω εδώ για να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα γίνεται. Η Ελλάδα είναι μέρος της παγκόσμιας τενιστικής κοινότητας. Η Μαρία κι εγώ έχουμε κάνει πολλή δουλειά για να το επιτύχουμε αυτό" είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags