Facebook Pixel Sportdog.gr | Και στο τέλος θριαμβεύει ο Χάμιλτον - Επεισοδιακή νίκη με αντεπίθεση και... βοήθεια Μπότας! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-07-18 19:05:00

Και στο τέλος θριαμβεύει ο Χάμιλτον - Επεισοδιακή νίκη με αντεπίθεση και... βοήθεια Μπότας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Και στο τέλος θριαμβεύει ο Χάμιλτον - Επεισοδιακή νίκη με αντεπίθεση και... βοήθεια Μπότας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Βρετανός πιλότος εκκίνησε από το 2η θέση, έβγαλε νοκ άουτ τον Φερστάπεν μετά από σύγκρουση και τιμωρήθηκε με ποινή 10 δευτερολέπτων, εντούτοις κατάφερε να αντεπιτεθεί και να φτάσει μέχρι την πρώτη θέση, περνώντας τον Λεκλέρκ στο φινάλε του αγώνα!

Formula 1: Μετά από έναν αγώνα στο Σίλβερστοουν που έγινε της… μουρλής, ο Λιούις Χάμιλτον- αφού πέταξε εκτός τον Φερστάπεν- πήρε τη νίκη και έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα. Δεύτερος ο εκπληκτικός Λεκλέρκ, τρίτος ο Μπότας.

Νύστα. Παρατεταμένη. Βλέφαρα βαριά, να ζυγίζει το καθένα από αυτά 1.5 τόνους, λες και έχεις δει Βουλή σε επανάληψη στις 03:44 τα ξημερώματα, ψήφιση ετήσιου προϋπολογισμού για τις κόλλες Α4 στα γραφεία των βουλευτών. Βαρεμάρα ατελείωτη, αέναη, από αυτές που σε κάνουν να θέλεις να τινάξεις (μεταφορικά πάντα) τα τετράτροχα μυαλά σου στον αέρα. 

Αυτή ήταν η Φόρμουλα ένα τα τελευταία πολλά χρόνια, με την καθηλωτική κυριαρχία της Μερσέντες να χαροποιεί τους οπαδούς της μεν, να διώχνει μακριά τους φιλάθλους δε. 

Ολ’ αυτά, όμως, μέχρι φέτος. Γιατί το 2021 είναι μια απλά καταπληκτική σεζόν που έχει τα πάντα- ακόμα και παλιά, καλή, «κωλοπαιδίστικη» συμπεριφορά των οδηγών που δημιουργεί ίντριγκες που τόσο μας είχαν λείψει.

Και ο σημερινός αγώνας στο Σίλβερστοουν μας υπενθύμισε γιατί η Φ1 ήταν, είναι και θα είναι πάντα η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού: με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα o poleman Φερστάπεν έδωσε τρομερή μάχη με τον Χάμιλτον, κατάφερε να μείνει μ’ έναν μαγικό τρόπο μπροστά, όμως λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου οι δυο τους ακούμπησαν, με αποτέλεσμα ο Μαξ να καταλήξει με τρομακτική ταχύτητα στα προστατευτικά ελαστικά και να τελειώσει νωρίς-νωρίς ο αγώνας του.

Το grand prix διεκόπη άμεσα, με την κόκκινη σημαία να δίνει τη δυνατότητα στον Χάμιλτον να επισκευάσει το «πληγωμένο» μονοθέσιό του. Όταν ξαναμπήκαν στην πίστα για την επανεκκίνηση, 30 ολόκληρα λεπτά μετά, ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πληροφορήθηκε πως «έφαγε» ποινή 10 δευτερολέπτων, καθώς θεωρήθηκε υπαίτιος για το συμβάν με τον Φερστάπεν.

Το grand prix διεκόπη άμεσα, με την κόκκινη σημαία να δίνει τη δυνατότητα στον Χάμιλτον να επισκευάσει το «πληγωμένο» μονοθέσιό του. Όταν ξαναμπήκαν στην πίστα για την επανεκκίνηση, 30 ολόκληρα λεπτά μετά, ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πληροφορήθηκε πως «έφαγε» ποινή 10 δευτερολέπτων, καθώς θεωρήθηκε υπαίτιος για το συμβάν με τον Φερστάπεν. 

Η απόφαση, όπως αναμενόταν, έφερε γκρίνια στο στρατόπεδο της Ρεντ Μπουλ και ανακούφιση σ’ αυτό της Μερσέντες, όμως μεγάλος κερδισμένος απ’ όλο αυτό ήταν ο εκπληκτικός Σαρλ Λεκλέρκ. 

Ο Μονεγάσκος πιλότος της Φεράρι βρέθηκε στην pole για την επανεκκίνηση, έμεινε εύκολα μπροστά και έχοντας σπουδαίο ρυθμό (για τα δεδομένα της αποκαρδιωτικής εδώ και μια τριετία Σκουντερία) έφτασε να βρίσκεται στο p1 μέχρι και δύο γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας. Έτσι, φαινόταν πως θα συμβεί το… αδιανόητο: για πρώτη φορά μετά την Σιγκαπούρη το 2019 μια Φεράρι θα κέρδιζε!  

Αμ δε: ο σεληνιασμένος Χάμιλτον αφού εξέτισε την ποινή των 10’’ και έβαλε την σκληρή γόμα περίπου στο μέσο του αγώνα, στους τελευταίους γύρους κινήθηκε σε ρυθμούς κατατακτήριων (και όχι sprintrace…), είπε ψιθυριστά «ευχαριστώ» στον Μπότας που δέχτηκε ακόμα μία εντολή της ομάδας και έκανε στην άκρη για ν’ ανέβει 2ος, και εν τέλει πέρασε τον Λεκλέρκ στον 50ο γύρο, πανηγυρίζοντας μια τεράστια, ιδίως όπως ήρθε, νίκη. 

Δεύτερος τερμάτισε ο τρομερός Σαρλ Λεκλέρκ, ο οποίος συνεχίζει να παίρνει το 101% του μονοθεσίου του, φέρνοντας τη Φεράρι ολοένα και πιο κοντά στη φυσική της θέση, που είναι το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. 

Ο Βάλτερι Μπότας ήρθε… ξεκούραστα τρίτος χωρίς να απειλήσει, ως συνήθως, και χωρίς ν’ απειληθεί, ενώ Νόρις, Ρικιάρντο (ξανά δυνατή η ΜακΛάρεν), Σάινθ (τον έκαψε με ένα τραγικό πιτ η ομάδα του), Αλόνσο, Στρολ, Οκόν και Τσουνόντα συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, από την οποία απουσίαζε ο Σέρτζιο Πέρεζ που τα έκανε… ματόσαλα αυτό το ΠΣΚ. 

Λιούις Χάμιλτον, λοιπόν. Με φωνές, εντάσεις, ενστάσεις, ατελείωτες φωνές από την Ρεντ Μπουλ για τη FIA, αλλά, από την άλλη, με μια οδήγηση στα τελευταία 30 περάσματα που θα πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάριο και καρδιά χιλίων ταλαντούχων λεόντων. 

Πλέον, μετά την σημερινή νίκη και το DNF του Μαξ η μάχη για το πρωτάθλημα πήρε εκ νέου φωτιά. Και, το κυριότερο, η νύστα και η βαρεμάρα απομακρύνονται με 300+ χιλιόμετρα στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού. 

Αλήθεια, υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από αυτό; 

 

Βαθμολογία οδηγών
 

  1. Φερστάπεν 185
  2. Χάμιλτον 177
  3. Νόρις 113
  4. Μπότας 108
  5. Πέρεζ 104
  6. Λεκλέρκ 80
  7. Σάινθ 68
  8. Ρικιάρντο 50
  9. Γκασλί 39
  10. Φέτελ 30
  11. Αλόνσο 26
  12. Στρολ 18
  13. Οκόν 14
  14. Τσουνόντα 10
  15. Ράικονεν 1
  16. Τζιοβινάτσι 1
  17. Σουμάχερ 0
  18. Ράσελ 0
  19. Μαζέπιν 0
  20. Λατίφι 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

  1. Ρεντ Μπουλ 289
  2. Μερσέντες 285
  3. ΜακΛάρεν 163
  4. Φεράρι 148
  5. Άλφα Τάουρι 49
  6. Άστον Μάρτιν 48
  7. Άλπίν 40
  8. Άλφα Ρομέο 2
  9. Ουίλιαμς 0
  10. Χάας 0
ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags