Facebook Pixel Ολυμπιακοί Αγώνες: Απόφαση "σεισμός" της ΔΟΕ για την μάσκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
| 2021-07-25 23:40:00

Απόφαση "σεισμός" της ΔΟΕ για την μάσκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Sportdog Team
Απόφαση "σεισμός" της ΔΟΕ για την μάσκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Σε μια πολύ σημαντική απόφαση προχώρησε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή όσον αφορά στη χρήση μάσκα στους αθλητές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται στο Τόκιο της Ιαπωνίας αυτές τις ημέρες.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Αυστραλία την Κυριακή έφτασε στην... κορυφή την Κυριακή (25/7) καθώς κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 4Χ100 ελεύθερο γυναικών που πήρε μέρος, αλλά παράλληλα έσπασε και το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε.

Το περίεργο σε αυτό ήταν ότι λίγα λεπτά μετά όταν οι Μπρόντε Κάμπελ, Μεγκ Χάρις, Εμα ΜακΚίον και Κέιτ Κάμπελ βρέθηκαν στο βάθρο, έβγαλαν τις μάσκες τους, όπως άλλωστε έκαναν και οι αθλήτριες του Καναδά και των ΗΠΑ που κατέκτησαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Πολλοί ήταν αυτοί που βλέποντας αυτό σκέφτηκαν ότι πρόκειται για παραβίαση των, αυστηρών, των υγειονομικών μέτρων που έχει επιβάλει η ΔΟΕ, όμως μάλλον τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας η ΔΟΕ αποφάσισε ότι όταν κάποιος αθλητής είναι στο βάθρο έχοντας κατακτήσει μετάλλιο θα μπορεί να βγάζει τη μάσκα του για 30 δευτερόλεπτα, ώστε να βγουν οι φωτογραφίες.

"Είμαστε με το μέρος των αθλητών όμως δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι αυστηροί κανόνες που είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε. Ζητάμε από όλους να υπακούουν σε αυτούς.

Είναι σημαντικό για τα αθλήματα, για όλους όσους εμπλέκονται και για τους Ιάπωνες φίλους μας και θα στέλναμε με αυτό τον τρόπο ένα ισχυρό μήνυμα", ανέφερε ο Μαρκ Άνταμς, μέλος της ΔΟΕ, για τις αλλαγές που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags