Facebook Pixel Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ελληνική Ολυμπιακή ομάδα του Τόκιο
| 2021-09-02 19:01:00

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ελληνική Ολυμπιακή ομάδα του Τόκιο

Sportdog Team
Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ελληνική Ολυμπιακή ομάδα του Τόκιο

Στο Προεδρικό Μέγαρο η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε τους αθλητές και τις αθλήτριες που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν λίγο καιρό πριν στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Αποτελείτε πρότυπα για τους νέους μας, διδάσκοντάς τους την έννοια της ευγενούς άμιλλας, της αφοσίωσης στον στόχο, της υπέρβασης των εμποδίων προς χάριν του ιδεώδους», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδεχόμενη στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, αθλητές και προπονητές της Ολυμπιακής ομάδας που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους συνεχάρη όλους από καρδιάς, τους Ολυμπιονίκες μας πρώτα απ' όλα, αλλά και όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες ανεξαρτήτως διακρίσεων, τους προπονητές και τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Η κ. Σακελλαροπούλου τους ευχήθηκε να συνεχίσουν τον αγώνα τον καλό με την ίδια δύναμη, τόνισε ότι μας κάνουν υπερήφανους και υπογράμμισε ότι τους ευχαριστεί εκ μέρους όλων των Ελλήνων.  

Παράλληλα, η Πρόεδρος εξέφρασε την υπερηφάνεια και την συγκίνησή της «όχι μόνο για τα μετάλλια και τις επιτυχίες σας, που δίνουν χαρά σε όλους τους Έλληνες. Αλλά για την ψυχική δύναμη, την πνευματική συγκέντρωση, την αδάμαστη βούληση με τις οποίες προσήλθατε στον αθλητισμό, για το σθένος που επιδεικνύετε καθημερινά στην αναμέτρησή σας με το σώμα και τα όριά του».

Όπως είπε, «Με την αφοσίωσή σας στον σκοπό και την επιμελή προετοιμασία σας κατορθώσατε να υπερβείτε τις δυσκολίες τις οποίες είχατε να αντιμετωπίσετε λόγω πανδημίας. Γνωρίζαμε ότι οι επιπτώσεις της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, από την οποία δεν έχουμε ακόμη εξέλθει, θα είχαν σοβαρές επιπτώσεις σε τεχνικό, αγωνιστικό, αλλά και ψυχολογικό επίπεδο. Εσείς όμως αποδείξατε ότι δεν πτοείστε από τις αντιξοότητες και ότι καταφέρνετε να κάνετε πράξη το "ευ αγωνίζεσθαι", το πρόταγμα των Ολυμπιακών Αγώνων από αρχαιοτάτων χρόνων». 

«Πολλοί από σας με μοναχική προσπάθεια, με ελάχιστη υποστήριξη κατά τη φάση της προετοιμασίας σας, αλλά με πείσμα και επιμονή που αγγίζει τα όρια του ηρωισμού. Η Πολιτεία, εκτιμώντας αυτή σας την υπέρβαση, οφείλει να στέκεται συμπαραστάτης σε όλη την πορεία σας. Όχι μόνο στις ευχάριστες αλλά και στις δύσκολες στιγμές», υπογράμμισε η κ. Σακελλαροπούλου.

Την ομάδα συνόδευσαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο αρχηγός της Ολυμπιακής Ομάδας Μιχάλης Φυσεντζίδης και ο υπαρχηγός Ιάκωβος Φιλιππούσης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags