Facebook Pixel Φόρμουλα 1: Θριαμβευτής στο Μεξικό ο Φερστάπεν - Προβάδισμα τίτλου απέναντι στον Χάμιλτον (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-11-07 23:04:00

Θριαμβευτής στο Μεξικό ο Φερστάπεν - Προβάδισμα τίτλου απέναντι στον Χάμιλτον (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Θριαμβευτής στο Μεξικό ο Φερστάπεν - Προβάδισμα τίτλου απέναντι στον Χάμιλτον (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστια νίκη για τον Ολλανδό στο στην πίστα του Μεξικό που με εκπληκτική εκκίνηση και σωστή στρατηγική είδε πρώτος την καρό σημαία με τον Άγγλο της Mercedes να τερματίζει δεύτερος και τον έτερο πιλότο της Red Bull, Σέρχιο Πέρες να ολοκληρώνει τον αγώνα τρίτος.

Φόρμουλα 1: Κάνοντας μια εκπληκτική εκκίνηση και διατηρώντας άριστα το προβάδισμά του ο Μαξ Φερστάπεν ήταν αυτός που είδε πρώτος την καρό σημαία στο Μεξικό ανεβάζοντας την διαφορά από τον δεύτερο Χάμιλτον, στην βαθμολογία του πρωταθλήματος στους 19 πόντους και απέκτησε πολύ ισχυρό προβάδισμα για τον τίτλο.

Την ίδια στιγμή ο Σέρχιο Πέρες, άφησε πίσω τον Βάλτερι Μπότας και ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου, στον εντός έδρας αγώνα για αυτόν, ενώ την ίδια στιγμή ο Φινλανδός της Mercedes πήρε τον ένα έξτρα βαθμό κάνοντας τον ταχύτερο γύρο.

Ο Ολλανδός έδειξε για ακόμα μια φορά γιατί θεωρείται το επόμενο next big thing του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς εκκίνησε από την τρίτη θέση, αλλά με μια αδιανόητη κίνηση πέρασε τις δύο Mercedes από την εξωτερική και έστριψε πρώτος και μην κοιτώντας ποτέ πίσω, από εκείνο το σημείο και μετά έφτασε πολύ εύκολα στην 19η νίκη της καριέρας του, κάνοντας παράλληλα τον εαυτό του φαβορί για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. 

Από εκεί και κάτω ο Πιέρ Γκασλί κατετάγη στην τέταρτη θέση, ενώ ακριβώς πίσω του ήταν οι δύο Ferrari των Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ, με τους Σεμπάστιαν Φέτελ, Κίμι Ράικονεν και Φερνάντο Αλόνσο να ακολουθούν, ενώ η δεκάδα έκλεισε με τον Λάντο Νόρις της McLaren.

Το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 συνεχίζεται το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14/11) με τον αγώνα της Βραζιλίας στην πίστα του Σάο Πάολο.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags