Facebook Pixel Φόρμουλα 1: Ανατροπή στην Φόρμουλα 1 - Κατέθεσε ένσταση η Mercedes - Κάλεσαν τον Φερστάπεν οι αγωνοδίκες (vid)
| 2021-12-12 18:05:00

Ανατροπή στην Φόρμουλα 1 - Κατέθεσε ένσταση η Mercedes - Κάλεσαν τον Φερστάπεν οι αγωνοδίκες (vid)

Sportdog Team
Ανατροπή στην Φόρμουλα 1 - Κατέθεσε ένσταση η Mercedes - Κάλεσαν τον Φερστάπεν οι αγωνοδίκες (vid)

Το θρίλερ του πιο συγκλονιστικού πρωταθλήματος των τελευταίων χρόνων φαίνεται πως θα έχει συνέχεια, μιας και η γερμανική ομάδα κατέθεσε δύο επίσημες διαμαρτυρίες στην FIA για το αποτέλεσμα του GP του Αμπού Ντάμπι κάτι που μπορεί να αλλάξει τον νικητή του τίτλου.

Φόρμουλα 1: Ακόμα μια ανατροπή στο πρωτάθλημα καθώς η Mercedes κατέθεσε επίσημες ενστάσεις για το αποτέλεσμα του grand prix του Αμπού Ντάμπι και συνολικά του πρωταθλητή, επικαλούμενη παραβίαση των αγωνιστικών κανονισμών από την διεύθυνση του αγώνα.

Συγκεκριμένα η Mercedes κατέθεσε δύο διαφορετικές ενστάσεις για το αποτέλεσμα καθώς αρχικά επικαλείται παραβίαση του Άρθρου 48.8 των αγωνιστικών κανονισμών από τον Μαξ Φερστάπεν στον 57ο γύρο, με τους αγωνοδίκες να έχουν ήδη καλέσει τον Ολλανδό να παραβρεθεί στο γραφείο τους, ενώ στη συνέχεια υπήρξε ένσταση και για την τελική κατάταξη του αγώνα επικαλούμενη παραβίαση του Άρθρου 48.12 των αγωνιστικών κανονισμών.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, τα μονοθέσια που έχουν δεχθεί γύρο, θα πρέπει μετά την εντολή «LAPPED CARS MAY NOW OVERTAKE» να προσπεράσουν το αυτοκίνητο ασφαλείας και να κάνουν ένα γύρο για να επανέλθουν πίσω στη σειρά, στις κανονικές τους θέσεις. Τότε μπορεί να αποχωρήσει το αυτοκίνητο ασφαλείας και να συνεχιστεί ο αγώνας της Φόρμουλα 1.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags