Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Σαρωτικός Παναθηναϊκός διέλυσε τον ΠΑΟΚ και τον έβγαλε νοκ άουτ για τον τίτλο - Μάχη με Ολυμπιακό!
| 2022-04-13 18:39:00

Σαρωτικός Παναθηναϊκός διέλυσε τον ΠΑΟΚ και τον έβγαλε νοκ άουτ για τον τίτλο - Μάχη με Ολυμπιακό!

Sportdog Team
Σαρωτικός Παναθηναϊκός διέλυσε τον ΠΑΟΚ και τον έβγαλε νοκ άουτ για τον τίτλο - Μάχη με Ολυμπιακό!

Τι κι αν έπαιξε χωρίς κόσμο, η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου διέλυσε τον ΠΑΟΚ με 3-0 σετ, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με μεγάλη άνεση 3-0 επί του ΠΑΟΚ στο κλειστό του Αγίου Θωμά για την 7η αγωνιστική της Volley League και είναι είναι πλέον το μεγάλο φαβορί (ή έστω να εξαρτώνται όλα από αυτόν), στην προσπάθεια που κάνει να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν στο 1ο σετ με τη συνηθισμένη σύνθεσή τους (Γιάκομπσεν στην πάσα, Βαν ντε Ντρις διαγώνιο, Πρωτοψάλτη και Ανδρεόπουλο στα άκρα, Γκαρά λίμπερο, Ρανγκέλ και Στάλεκαρ στο κέντρο) και προσπάθησαν εξαρχής να επιβάλλουν το ρυθμό τους, παρά το... παθιασμένο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, με «μπροστάρηδες» στις φωνές τους Κοκκινάκη και Πετρέα.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στις αρχές του πρώτου σετ, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να βρει ρυθμό και με μονό μπλοκ του Στάλεκαρ να κάνει το 10-9 και τον Ρανγκέλ με κόντρα μπάλα να κάνει το 16-13.

Από εκείνο το σημείο και μετά το σετ ήταν παράσταση για ένα ρόλο, με τον Ντεν Ντρις να δίνει προβάδισμα με +4 (18-14), πριν ο Παναθηναϊκός πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαφορές και κλείσει το σετ με 25-18.

Αντίστοιχη ήταν η αρχική εικόνα και στο δεύτερο σετ, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν μέχρι τους 9 πόντους και να πηγαίνουν «χέρι-χέρι» μέχρι μέχρι τους 15 αλλά και τους 19 πόντους.

Σε εκείνο το σημείο έγινε η φάση που επί της ουσίας έκρινε και το σετ. Συγκεκριμένα, ο Ρανγκέλ έκανε μπλοκ στον Μπράουν, ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για 4 μπάλες και στη συνέχεια απλά... «έχασε» το μυαλό του, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Μπάσης (άσσος για το 21-19) και καλό σερβίς για το 22-19 με πρώτο χρόνο του Ρανγκέλ.

Ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος έκανε το 23-20 και ο Ρανγκέλ (πρώτος χρόνος και μπλοκ σε Πετρέα) έκλεισε το σετ με 25-21 για τον Παναθηναϊκό.

Το ξεκίνημα του τρίτου σετ ήταν πολύ δυναμικό για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με άσσο του Πρωτοψάλτη προηγήθηκε με 7-4, ενώ ο Ανδρεόπουλος (10-5) ανάγκασε τον κ. Καλμαζίδη να καλέσει πολύ νωρίς το δεύτερο τάιμ άουτ του σε αυτό το σετ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει (10-8, 11-9), με τον Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο με σπουδαίο πόντο να κάνει το 12-9 και τον Θανάση Πρωτοψάλτη να δίνει προβάδισμα 4 πόντων (13-9).

Ένας δύσκολος πόντος για τους φιλοξενούμενος διατήρησε τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι (14-11), όμως η εντυπωσιακή συνεργασία Γιάκομπσεν - Ανδρεόπουλου έδωσε ακόμα ένα προβάδισμα 4 πόντων στον Παναθηναϊκό, με το μπλοκ του Στάλεκαρ να κάνει το 16-11 και τον ΠΑΟΚ να αντιδρά (άσσος Μπαρνς για το 16-13).

Ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει όμως την ευκαιρία. Ο Αχιλλέας Μπάσης με το σερβίς του δημιούργησε τις συνθήκες για το 19-14 και με άσσο έκανε το 20-14 δίνοντας «παράσταση νίκης» στον Παναθηναϊκό.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, ο Πρωτοψάλτης έκανε το 3-0 με 25-16 και ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε εύκολα τους 3 βαθμούς της νίκης.

Πλέον ο Παναθηναϊκός είναι μόνος πρώτος στη βαθμολογία με 28 βαθμούς και (λογικά) τον Ολυμπιακό στους 26, τον Φοίνικα Σύρου στους 23 και τον ΠΑΟΚ στους 21.

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Κηφισιά στο Ζηρίνειο, ένα must - win παιχνίδι με το... ακουστικό στην Πυλαία (ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός) όπου οι Θεσσαλονικείς (πλέον εκτός τίτλου) καλούνται να πάρουν τη νίκη για να... «βοηθήσουν» και τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός με 2/2 (Κηφισιά εκτός, Ολυμπιακός εκτός) εξασφαλίζει το πρωτάθλημα, αλλά... είναι νωρίς ακόμα για αυτά.

ΠΗΓΗ: prasinostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτόν θέλουν Γιαννακόπουλος-Πεδουλάκης - Φήμες για μεγάλη επιστροφή - Στον... αέρα δύο παίκτες!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags