Facebook Pixel Στέφανος Τσιτσιπάς: Νίκησε με μυθική ανατροπή και προκρίθηκε στους "4" του Μόντε Κάρλο! (Vids)
Άλλα Σπορ
| 2022-04-16 00:07:00

Συγκλονιστικός Τσιτσιπάς νίκησε με μυθική ανατροπή και προκρίθηκε στους "4" του Μόντε Κάρλο! (Vids)

Sportdog Team
Συγκλονιστικός Τσιτσιπάς νίκησε με μυθική ανατροπή και προκρίθηκε στους "4" του Μόντε Κάρλο! (Vids)

Έπειτα από μια εκπληκτική αναμέτρηση ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 σετ του Ντιέγκο Σβάρτσμαν (μάλιστα βρέθηκε πίσω με 4-0 γκέιμ στο τρίτο σετ) και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά στο Μόντε Κάρλο.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ασύλληπτο, μοναδικό, μυθικό! Μερικές φορές τα λόγια χάνουν την αξία τους μπροστά στα γεγονότα κι αυτό ισχύει για την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Ντιέγκο Σβάρτσμαν στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο!

Ο Έλληνας τενίστας προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης την οποία κατέκτησε πέρυσι, επικρατώντας με 2-1 (6-2, 6-7(3), 6-4) σετ του Αργεντινού, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο τρίτο σετ με 4-0 στα γκέιμ! Σε εκείνο το σημείο ο «Στεφ» γύρισε τον διακόπτη και πήρε τα έξι επόμενα γκέιμ, αφήνοντας άφωνο το κοινό, τον αντίπαλό του, ακόμα και τον ίδιο που έδειχνε σε κακή ψυχολογική κατάσταση, αφού φαινόταν ότι θα έχανε ένα δικό του παιχνίδι. Πώς;

Ο Έλληνας τενίστας έκανε ό,τι ήθελε τον Αργεντινό μέχρι και το υπέρ του 5-3 στο δεύτερο σετ, που βρέθηκε σε θέση να σερβίρει για τη νίκη, αλλά σαν να έπαθε… black out, έχασε το game και στη συνέχεια έπειτα από ένα ρεσιτάλ λαθών παραδόθηκε στον Σβάρτσμαν, μέχρι και το τρίτο σετ στο οποίο βρέθηκε πίσω με 4-0, έχοντας δεχθεί δύο μπρέικ!

Όλα φαίνονταν χαμένα, αλλά ο Τσιτσιπάς από το… πουθενά επανήλθε στα στάνταρ που είχε στο πρώτο μισό του αγώνα και έφτασε σε μια ανέλπιστη νίκη-πρόκριση

Αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά θα είναι ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο «Στεφ» παίζοντας καταπληκτικό τένις στο πρώτο σετ είχε βάλει στα… σχοινιά τον αντίπαλό του και τον χτυπούσε, καθώς υπερασπιζόμενος το σέρβις του και πετυχαίνοντας δύο μπρέικ έφτασε στο 5-0 και παρά το μπρέικ που δέχθηκε ο ίδιος στη συνέχεια (5-2), έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση με 6-2.

Η εικόνα του ήταν το ίδιο εντυπωσιακή και στο δεύτερο σετ. Πραγματοποιώντας μπρέικ και φτάνοντας στο 3-1, υπερασπίστηκε το σέρβις του φτάνοντας και στο 4-1 και στη συνέχεια στο 5-3, έχοντας την ευκαιρία να κλείσει το παιχνίδι με το δικό του σέρβις. Ωστόσο, ο Ελληνας τενίστας σαν να έχασε πλήρως τον καλό του εαυτό, αφού χωρίς να κερδίσει πόντο δέχθηκε το μπρέικ με αποτέλεσμα το σετ να οδηγηθεί στο τάι-μπρέικ. Ο Σβάρτσμαν επικράτησε εύκολα στη διαδικασία αυτή, αφού ο Τσιτσιπάς ήταν εκνευρισμένος και έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο.

Το τρίτο σετ όπως κυλούσε φάνταζε τυπική διαδικασία για τον Σβάρτσμαν, που το διασκέδαζε, καθώς όλα του έβγαιναν, τη στιγμή που ο Τσιτσιπάς ήταν φανερά εκτός ρυθμού. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν το 4-0 υπέρ του Αργεντινού με δύο μπρέικ σε βάρος του Τσιτσιπά. Ωστόσο, με έναν μαγικό τρόπο άλλαξαν όλα! Στο court εμφανίστηκε ο Τσιτσιπάς του πρώτου μισού του παιχνιδιού και σάρωσε τον Σβάρτσμαν παίρνοντας και τα έξι(!) επόμενα γκέιμ φτάνοντας σε μια αδιανόητη νίκη, που ταυτόχρονα την είχε χάσει μέσα από τα χέρια του στο δεύτερο σετ!

 

Πηγή: sport-fm.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags