Facebook Pixel Τεράστιες επιτυχίες στους Μεσογειακούς: "Χρυσός" ο Γκολομέεβ, τρίτο μετάλλιο για Ντουντουνάκη!
| 2022-07-04 21:10:00

Τεράστιες επιτυχίες στους Μεσογειακούς: "Χρυσός" ο Γκολομέεβ, τρίτο μετάλλιο για Ντουντουνάκη!

Sportdog Team
Τεράστιες επιτυχίες στους Μεσογειακούς: "Χρυσός" ο Γκολομέεβ, τρίτο μετάλλιο για Ντουντουνάκη!

Ασημένιο μετάλλιο και για τον Βαζαίο!

Ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο πανηγύρισε η ελληνική κολύμβηση στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν. "Δράστης" ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο με χρόνο 21.91 και υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν τέσσερα χρόνια στην Ταραγόνα.

Τη δεύτερη θέση πήρε ο Πορτογάλος Μιγκέλ ντε Αλμέιδα Σίλβα με 22.01 και την τρίτη ο Αλγερινός Ουσάμα Σαχνούνε με 22.22, ενώ ο Στέργιος Μπίλας έμεινε όγδοος με 22.75.

Στον τελικό των 50μ. πρόσθιο γυναικών που προηγήθηκε, η Μαρίλεια Δρασίδου τερμάτισε τέταρτη με 31.64, χάνοντας για λίγο το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο κέρδισε η Ιταλίδα Ανίτα Μποτάτσο με 31.41. Η Χαρά Αγγελάκη ήταν όγδοη με 32.24.

Το τρίτο προσωπικό της μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες κατέκτησε η Αννα Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα.

Η Ελληνίδα κολυμβήτρια πήρε τη δεύτερη θέση στον τελικό του αγωνίσματος με 58.56 και εξασφάλισε το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο στους αγώνες (μετά τα 50μ. ύπτιο), ενώ έχει κι ένα χρυσό στα 50μ. πεταλούδα.

Νικήτρια του τελικού αναδείχθηκε η ανερχόμενη Λάνα Πούνταρ από τη Βοσνία, η οποία μάλιστα σημείωσε ρεκόρ αγώνων με 57.55. Την πέμπτη θέση κατέλαβε στο ίδιο αγώνισμα η Γεωργία Δαμασιώτη, η οποία μάλιστα βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, τερματίζοντας σε 59.40.

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η συλλογή μεταλλίων της ελληνικής κολύμβησης στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του Ανδρέα Βαζαίου, ο οποίος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των 200μ. πεταλούδα μετά από εξαιρετική εμφάνιση. 

Ο πρωταθλητής του Αλέξανδρου Νικολόπουλου "κατέβηκε" για πρώτη φορά στην καριέρα του το 1΄58΄΄ και με επίδοση 1:57.92 πήρε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ιταλό Κλαούντιο Αντονίνο Φαράτσι, που αναδείχθηκε νικητής με 1:57.09.

Στα 200μ. μικτή ατομική γυναικών, η Ιωάννα Σαχά κατετάγη έβδομη με χρόνο 2:19.65.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags