Facebook Pixel ΕΟΠ: ΕΟΠ: Μεγάλη δικαίωση από την Ελληνική Δικαιοσύνη
| 2022-07-20 20:43:00

ΕΟΠ: Μεγάλη δικαίωση από την Ελληνική Δικαιοσύνη

Sportdog Team
ΕΟΠ: Μεγάλη δικαίωση από την Ελληνική Δικαιοσύνη

Μεγάλη ηθική και πανηγυρική δικαίωση επήλθε για την διοίκηση της ΕΟΠ από την ελληνική δικαιοσύνη, βάζοντας ένα οριστικό τέλος στα ασύστολα ψέματα, στον αποπροσανατολισμό των σωματείων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας αλλά και ένα οριστικό τέλος στις ενορχηστρωμένες, άδικες και ψευδείς συκοφαντίες των τελευταίων μηνών από τους «γνωστούς αγνώστους» εις βάρος των μελών της

ΕΟΠ: Μεγάλη ηθική και πανηγυρική δικαίωση επήλθε για την διοίκηση της ΕΟΠ από την ελληνική δικαιοσύνη, βάζοντας ένα οριστικό τέλος στα ασύστολα ψέματα, στον αποπροσανατολισμό των σωματείων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας αλλά και ένα οριστικό τέλος στις ενορχηστρωμένες, άδικες και ψευδείς συκοφαντίες των τελευταίων μηνών από τους «γνωστούς αγνώστους» εις βάρος των μελών της. Η απόφαση της Δικαιοσύνης καταρρίπτει με εκκωφαντικό τρόπο όλες τις μηχανορραφίες και τα τερατώδη ψέματα που είχαν στηθεί επιμελώς προκειμένου να στοχοποιηθεί η διοίκηση της ΕΟΠ.

Είναι γνωστό ότι "Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη". Δυστυχώς, οι επιτυχίες και νίκες των αθλητών μας, για κάποιους δεν ήταν χαρές και αιτία για ηθική και αθλητική ανάταση αλλά η κατάλληλη αφορμή για την έναρξη ενός «πολέμου» εντυπώσεων, συκοφαντιών και κακόβουλων ενεργειών. Ενός «πολέμου» όμως που είχε εξαρχής προδιαγεγραμμένο τέλος, που δεν ήταν άλλο από την ήττα στην συνείδηση των αθλητών όλης της αθλητική κοινότητας. «Πλανώνται πλάνην οικτράν» όσοι πιστεύαν πως η αλήθεια δεν θα έλαμπε στο τέλος και δεν θα έφτανε η στιγμή του «ξεγυμνώματος» για εκείνους και η στιγμή της «λύτρωσης» για την αθλητική οικογένεια της πυγμαχίας.

Ο σκληρός αγώνας που ακολούθησε η διοίκηση της ΕΟΠ προκειμένου να λάμψει πλήρως η αλήθεια και να «χυθεί άπλετο φως» σε αυτές τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, οι οποίες προωθούνταν από συγκεκριμένους κύκλους,  ήταν ομόφωνα συμφωνημένος από την αρχή και κινήθηκε συγκροτημένα, με μεθοδικότητα, και κυρίως επιμονή, αναλογιζόμενη το χρέος και την ευθύνη απέναντι στην αθλητική οικογένεια που εκπροσωπεί.

Γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι και στο σημείο αυτό σας ενημερώνουμε, ότι:

Πρώτον, καταρρίφθηκαν όλες οι κακοήθειες, τα ψεύδη και οι κατηγορίες περί δήθεν ανυπόστατης διοίκησης της ΕΟΠ, των κυρίων Καμπέρου – Μοσχάτ - Τριάντη – Γιδάκου – Ανδρεάδη – Καλαμάρα - Μπιλλή και Γκίκα από το Πρωτοδικείο Αθηνών, μέσω της αγωγής που εκκρεμούσε από τον Δεκέμβριο. Το Πρωτοδικείο Αθηνών για μια ακόμα φορά δικαίωσε ως νόμιμα εκλεγμένη τη διοίκηση του προέδρου της ΕΟΠ, κ. Χάρη Μαριόλη.

Δεύτερον, το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ) απέρριψε την έφεση του κ. Καλαμάρα και των κύριων του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Πυγμαχίας (ΣΕΠΠ) δικαιώνοντας την πειθαρχική επιτροπή της ΕΟΠ και καταδίκασε τους κύριους αυτούς ως συκοφάντες της διοίκησης και του προέδρου της. 

Τρίτον, οι κύριοι του ΣΕΠΠ, που έχουν καταγγελθεί  επισήμως από παραιτηθέντα μέλη τους ότι εξυπηρετούσαν αποκλειστικά προσωπικά τους οφέλη και «έπαιζαν πολιτικά παιχνίδια» προς ίδιον όφελος, προσπάθησαν τόσο με ύπουλες μηχανορραφίες και δολοπλοκίες όσο και με συκοφαντικές και ψευδείς επιστολές προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Περιφέρεια Αττικής αλλά και σε άλλους φορείς να μην δοθεί η άδεια για να πραγματοποιηθεί το τουρνουά πυγμαχίας «Κύπελλο Ακρόπολις» στο Καλλιμάρμαρο, μια διεθνής υπέρλαμπρη διοργάνωση που αποτελούσε όνειρο δεκαετιών για όλο τον κόσμο της πυγμαχίας.

Γίνεται πλέον κατανοητό σε όλο τον αθλητικό κόσμο, πως οι εξελίξεις αυτές αποτελούν μια μεγάλη δικαίωση για την ΕΟΠ αλλά και ειδικά για τον πρόεδρό της, κ. Χάρη Μαριόλη. Ταυτόχρονα, αποτελούν και ένα ηχηρό ράπισμα στους συκοφάντες και τους «δολοφόνους χαρακτήρων» που συντεταγμένα έδρασαν και δρουν στην οικογένεια της ελληνικής πυγμαχίας και επιχείρησαν λυσσαλέα με έναν οχετό λάσπης και συκοφαντιών που διακινούσαν προς κάθε κατεύθυνση, να σπιλώσουν την εικόνα της ΕΟΠ και των μελών της. Οι υποθέσεις αυτές δεν πρέπει να ξεχαστούν, πολύ απλά γιατί δεν πρέπει να επαναληφθούν. 

Είναι πασιφανές πως με τέτοιου είδους ενέργειες, κάποιοι δεν σεβάστηκαν ούτε τους αθλητές που παλεύουν υπό πολύ δύσκολες συνθήκες για να σηκώσουν ψηλά την ελληνική σημαία και να ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. 

Είναι πασιφανές πως με τέτοιου είδους ενέργειες, κάποιοι αντί να είχαν το ρόλο του συμβούλου, όπως τους αρμόζει προκειμένου να αναπτυχθεί το άθλημα ακόμα περισσότερο, προσπάθησαν να καλύψουν την ανυπαρξία τους πίσω από εφήμερα πυροτεχνήματα, παραποιώντας τη πραγματικότητα.

Είναι πασιφανές πως με τέτοιου είδους ενέργειες, κάποιοι εσκεμμένα καλλιέργησαν ένα κλίμα απαξίωσης σε βάρος της διοίκησης της ΕΟΠ, καθώς ενέργησαν με μοναδικό κίνητρο προσωπικές φιλοδοξίες, αδιαφορώντας για το μέλλον του αθλήματος.

Φτάνει Πιά. Τώρα πλέον τους αφήνουμε στην κρίση σας.

Η διοίκησή της ΕΟΠ, όπως έπραξε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της πυγμαχίας,  συνεχίζει να τονίζει προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν θα ανεχθεί πλέον τέτοιου είδους πρακτικές, τόσο εναντίον των προπονητών όσο και εναντίον των αθλητών. Οι πρακτικές αυτές ανήκουν στο παρελθόν, τις έχει καταδικάσει όλος ο κόσμος της πυγμαχίας και θα σταθεί με πυγμή απέναντι σε οποιονδήποτε βάλλει κατά του αθλήματος και των ανθρώπων του. Οι προπονητές, τα σωματεία, οι αθλητές αλλά και όλος ο κόσμος της αθλητικής οικογένειας γνωρίζουν πλέον τί πραγματικά συμβαίνει, ποιοι τους λένε αλήθεια και ποιοι πραγματικά προσπαθούν για την εξέλιξη του αθλήματος. 

Η διοίκηση της ΕΟΠ, θα εφαρμόσει κατά γράμμα το καταστατικό της ομοσπονδίας, θα προβεί σε διαγραφή των σωματείων που συμβάλλουν στη διάδοση ψευδών ειδήσεων έχοντας ως απώτερο σκοπό να πλήξουν το άθλημα της Πυγμαχίας ενώ η αναζήτηση για δικαιοσύνη θα συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα με αγωγές αρκετών χιλιάδων ευρώ, χρήματα τα οποία θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση και στήριξη των αθλητών.

Η Ελληνική Πυγμαχία έχει αλλάξει πλέον σελίδα και το βλέμμα της είναι στραμμένο αποκλειστικά στην «επόμενη μέρα». Η πολυπόθητη αλλαγή που επιζητούσε όλη η αθλητική μας οικογένεια έχει πλέον επέλθει. Οι αθλητές μας, από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο, καθένας από τους οποίους έχει συμβάλει στην κατάκτηση κάθε επιτεύγματος αυτής της οικογένειας που διαρκώς μεγαλώνει αλλά και οι γονείς, μας εμπιστεύονται και μας στηρίζουν σε κάθε μας βήμα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας έχοντας πάντα πυξίδα τις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της συνεργασίας συνεχίζει τον μεγάλο αγώνα της με απώτερο στόχο την μέγιστη προσφορά στην αθλητική μας κοινότητα. 

Η πυγμαχία ενώνει κι εμείς μόνο αυτήν πυγμαχία πρεσβεύουμε.

Για εμάς βασική μέριμνα αποτελεί να διαφυλάξουμε την πυγμαχία μακριά από κάθε είδους προσωπικές σκοπιμότητες, από οπουδήποτε αυτές κι αν εκπορεύονται.

Για εμάς προέχει να ενώσουμε τις δυνάμεις και την προσπάθειά μας για να λύσουμε τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των αθλητών μας.

Για εμάς η ανάπτυξη του αθλήματος είναι το ζητούμενο και πλέον μονόδρομος, μια ανάπτυξη με πλάνο, όραμα, έγκαιρο και σωστό προγραμματισμό.

Κοιτάμε πίσω μόνο για να βλέπουμε πόσο ψηλά έχουμε φτάσει, κοιτάμε μπροστά για να ανέβουμε ακόμη ψηλότερα.

Συνεχίζουμε δυναμικά όλοι μαζί «μια γροθιά» με το κεφάλι ψηλά για να έχουμε την πυγμαχία που μας αξίζει.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags