Facebook Pixel Η Monopoly και η ...Petropoly!
| 2012-12-04 16:12:00

Η Monopoly και η ...Petropoly!

Η Monopoly και η ...Petropoly!

Τιμίως και ειλικρινώς ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είπεμετά την ήττα του Πανιώνιου από τον ΠΑΟ ότι "δεν μου αρέσει να χάνω από την κόρη μου στη Μonopoly"... Γράφει ο Βασίλης Σκουντής.

και προφανώς δεν του αρέσει να χάνει ούτε στην Petropoly!

Παρεμπιπτόντως, καιρός ήταν να βγει κάποιος -και χαίρομαι που αυτός ο κάποιος είναι ο Ελευθερόπουλος- για να ανανεώσει την έκφραση η οποία συνήθως δηλώνει τη νοοτροπία του νικητή!

Κοντεύουν τριάντα χρόνια από τότε που όντας στον πάγκο του Αρη ο Γιάννης Ιωαννίδης είχε λανσάρει την έκφραση «δεν μου αρέσει να χάνω ούτε στο τάβλι», αν και -όταν τον γνώρισα από κοντά- κατάλαβα ότι περισσότερο από το τάβλι τρελαινόταν όταν έχανε στο περιβόητο «μπουρλότο» στο οποίο επιδίδεται μετά μανίας κάθε καλοκαίρι στην παραλία της Σήβηρης!

Τον είδα μια φορά χαμένο σε μια παρτίδα και νομίζω ότι εκείνη η ήττα τον πείραξε περισσότερο κι από το χουνέρι που είχε πάθει ως προπονητής του Ολυμπιακού από την Μπανταλόνα στον τελικό του φάιναλ φορ του Τελ Αβίβ!

Επιπλέον ο «ξανθός» λάνσαρε και την έκφραση «εγώ όταν παίζω δεν χαρίζομαι ούτε στη μάνα μου» (την οποία, σημειωτέον, λάτρευε σε υπερθετικό βαθμό) και τώρα ήρθε πάλι ο Ελευθερόπουλος να βάλει στο κόλπο την κόρη του...

Επειδή τα εν οίκω, μη εν δήμω, δεν ξέρω πόσο συχνά η δεσποινίς Ελευθεροπούλου νικά τον μπαμπά της στη Μonopoly, αλλά είναι παγκοίνως γνωστό ότι το Petropoly του Παναθηναϊκού ήταν τόσο σπάνιο, ώστε να μοιάζει με ανέκδοτο!

Πλάκα πλάκα, είτε επειδή είναι μετρ της ψυχολογίας είτε διότι έχει επιστρατεύσει όλα τα βουντού (και την πράσινη μαγεία, σύμφωνα με το παλιό σύνθημα), του Ρότσα γεννούν και τα κοκόρια του!

Το εννοώ αυτό διότι εάν προσπαθήσει κάποιος να βρει από πότε είχαν να σκοράρουν ο Ζέκα, ο Σο, ο Φορναρόλι και ο Πετρόπουλος, τότε είναι βέβαιο ότι θα σπάσει η μύτη του από τη ναφθαλίνη!

Κυριολεκτώ, όπως κυριολεκτούσε και ο ίδιος ο (χαρίεις για το γκολ που πέτυχε στη Νέα Σμύρνη) Αντώνης Πετρόπουλος, ευχαριστώντας τον Ροτσα, «διότι με έβγαλε από τη ναφθαλίνη όπου βρισκόμουν εδώ και ενάμιση χρόνο χωρίς λόγο και αιτία»...

Δεν έχει άδικο ο Πετρόπουλος και γι' αυτό φαντάζομαι πως επιστρέφοντας το βράδυ στο σπίτι του θα μπορούσε να ακούει στο αυτοκίνητό του το τραγούδι του Ρέμου που λέει «στην αγάπη ναφθαλίνη βάζεις και αλλάζεις εποχή»!

Πράγματι ο 27χρονος σέντερ φορ βρισκόταν εδώ και πολύ καιρό μαζί με τα μάλλινα στην ντουλάπα, απ' όπου τον ανέσυρε ο Ρότσα και τώρα που έφυγε από πάνω του η μυρωδιά της ναφθαλίνης μπορεί να βάλει κι εκείνο το καλοκαιρινό ρούχο που έμεινε αμανάτι στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός...

Για να μη μένουν κενά στη διήγηση, υπενθυμίζω ότι πριν από περίπου πέντε μήνες ο Πετρόπουλος αποδέχτηκε και υπέγραψε την (πρόωρη) ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο λήγει τον επόμενο μήνα, αλλά αποδείχτηκε νεκρό γράμμα!

Σε πείσμα της αμοιβαίας επιθυμίας του παίκτη και της διοίκησης, η δουλειά χάλασε εξαιτίας της άρνησης του Φερέιρα, ο οποίος εκείνη την εποχή κάλυπτε το κενό εξουσίας και διαφέντευε πλήρως την ομάδα...

Τούτου δοθέντος, το συμβόλαιο έμεινε κλεισμένο σε κάποιο συρτάρι, αλλά απ' ό,τι φαντάζομαι λίαν συντόμως θα απασχολήσει και πάλι τον Παναθηναϊκό, χώρια που (εκτός από το συμπεφωνημένο μίνιμουμ ποσόν) θα έχουν ουσιαστική σημασία και οι όροι για το πλαφόν των συμμετοχών...

Βεβαίως, συμβόλαιο με την ενδεκάδα και με τα γκολ δεν υπογράφει κανείς παίκτης σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά στην παρούσα φάση και μετά από τόσο καιρό στη ναφθαλίνη ο Πετρόπουλος μπορεί να βαδίζει στα χνάρια του Κώστα Βουτσά...

Κοινώς, «το θέμα είναι να τρουπώσω. Αμα τρουπώσω εγώ, τρούπωσα»!

Ο λεγάμενος τρούπωσε προχθές στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού αντί του Τοτσέ και μπορεί να ελπίζει ότι η επιλογή του δεν ήταν απλώς μια φλασιά που έφαγε ο Ρότσα, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο ενός σχεδίου, το οποίο μπορεί κιόλας να περιλαμβάνει το rotation...

Δεν είναι ακριβώς ίδια τα μεγέθη, αλλά από τη στιγμή κατά την οποία στον Ολυμπιακό γίνεται τόση κουβέντα για το αν μπορούν να παίξουν μαζί ο Τζιμπούρ και ο Μήτρογλου, μπορεί, διάβολε, και ο Παναθηναϊκός να (παρα)φιλολογήσει για το αν χωράνε στην ίδια ενδεκάδα ο Τοτσέ και ο Πετρόπουλος!

Γελώ τώρα που το γράφω, αλλά επειδή κι οι δύο είναι ψηλά παιδιά, όποιον περισσεύει ο Ρότσα μπορεί να τον στείλει πεσκέσι στον Πεδουλάκη για να κάνει τα ρεπό του Ματσιούλις!

Ε, διάβολε, ένα τρίποντο ή ένα ποστάρισμα στη ρακέτα το μπορούν και οι δυο τους!

Μ' αυτά και μ' αυτά, ο Παναθηναϊκός «άλωσε» τη Νέα Σμύρνη και ενώ ο Ρότσα ελπίζει ότι την Πέμπτη η ομάδα του θα γράψει ιστορία, ο Ελευθερόπουλος θα κάνει υπερωρίες με την κόρη του στη Monopoly μπας και πάρει τη ρεβάνς για τη χασούρα του στην Petropoly!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags