Facebook Pixel Sportdog.gr | Επιστολή-φωτιά στον Αυγενάκη - Παρέμβαση για το νομοσχέδιο: "Να σεβαστεί την..."
| 2020-09-14 14:35:00

Επιστολή-φωτιά στον Αυγενάκη - Παρέμβαση για το νομοσχέδιο: "Να σεβαστεί την..."

Sportdog Team
Επιστολή-φωτιά στον Αυγενάκη - Παρέμβαση για το νομοσχέδιο: "Να σεβαστεί την..."

Επιστολή με συστάσεις για το αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται υπό συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, απέστειλε στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη  Αυγενάκη, εκ μέρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο διευθυντής Ολυμπιακής

Αλληλεγγύης και σχέσεων με τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, Τζέιμς ΜακΛίοντ. Στην επιστολή αυτή, ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ επαναλαμβάνει την αντίθεση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην αναδρομική ισχύ του ορίου θητειών στις αθλητικές ομοσπονδίες, σε μία διάταξη πάντως, η οποία έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και έχει γίνει νόμος του κράτους από τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Τζέιμς ΜακΛίοντ αναφέρει ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να επιβάλλει συγκεκριμένες ρυθμίσεις στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τις εθνικές ομοσπονδίες, εφόσον αυτές συγκρούονται, στην πρώτη περίπτωση με την Ολυμπιακή Χάρτα και στη δεύτερη με τα καταστατικά των διεθνών ομοσπονδιών. Αποδέχεται παραταύτα, ότι η αθλητική νομοθεσία μπορεί να θέτει “ λογικές προϋποθέσεις” προκειμένου οι αθλητικοί οργανισμοί να δικαιούνται κρατική επιχορήγηση. 

Στην επιστολή, ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ ζητά από τον κ. Αυγενάκη να σεβαστεί την “ υπεύθυνη αυτονομία” της αθλητικής οικογένειας, χωρίς να υπάρχει -αντίθετα με τη σχετική φημολογία- καμία αναφορά σε πιθανές κυρώσεις από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή προς την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags