Facebook Pixel Αθλητικό Σαν Σήμερα: Τι συνέβη στις 20 Φεβρουαρίου
| 2021-02-20 07:16:00

Οικογενειακή υπόθεση! Έξι γκολ από τους Ανδριανόπουλους του Ολυμπιακού - Τι συνέβη στις 20 Φεβρουαρίου

Sportdog Team
Οικογενειακή υπόθεση! Έξι γκολ από τους Ανδριανόπουλους του Ολυμπιακού - Τι συνέβη στις 20 Φεβρουαρίου

Αθλητικό Σαν Σήμερα: Το Sportdog παρουσιάζει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μέρα

Δείτε τι συνέβη στις 20 Φεβρουαρίου:

1895: Γίνεται η πρώτη κίνηση για την δημιουργία ομοσπονδίας αθλητικών σωματείων από τον Παναχαϊκό ΓΣ, Εθνικό ΓΣ, Πανελλήνιο ΓΣ, ΓΕ Πάτρας και Παναιτωλικό, που υπογράφουν κοινή δήλωση για σύσταση συνδέσμου με σκοπό την καλύτερη συνεννόηση μεταξύ τους.

1927: Ο 16χρονος Λεωνίδας Ανδριανόπουλος σκοράρει στο φιλικό του Ολυμπιακού εναντίον του Φαληρικού Συνδέσμου (6-2). Ο Τσέχος Kopsiva, προπονητής της ομάδας, τον έχει επιλέξει για τη θέση του έξω αριστερά. Τα υπόλοιπα γκολ πετυχαίνουν τα αδέρφια του Κώστας (2), Βασίλης (2) και Γιώργος. Οι πέντε αδερφοί Ανδριανόπουλοι έγιναν "συνώνυμοι" σχεδόν με τον Ολυμπιακό ενώ ο Γιάννης, ο μεγαλύτερος, έχει ήδη καθιερώσει το κόκκινο χρώμα στην ομάδα. Στον αντίποδα, ο αιώνιος αντίπαλος Παναθηναϊκός είχε τους αδελφούς Μπόγδανους (Δημήτρης, Δημοσθένης και Τάσος), που έπαιξαν την περίοδο 1926-32.

1930: Ιδρύεται η Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (ΕΟΧ) με την επωνυμία Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος από τον Ορειβατικό Αθηνών και τον Ορειβατικό Πατρών.

1952: Ο Emmett L. Ashford γίνεται ο πρώτος έγχρωμος διαιτητής στο μπέιζμπολ, όταν χρησιμοποιείται σαν αλλαγή σε αγώνα του Southeastern International League.

1963: Γεννιέται ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας Τσαρλς Μπάρκλεϊ.

1969: Γεννιέται ο Σέρβος ποδοσφαιριστής και πλέον προπονητής Σίνισα Μιχαΐλοβιτς.

2002: Για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο βόλεϊ, δυο ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακός και Ηρακλής) προκρίνονται στο φάιναλ φορ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags