Facebook Pixel Αθλητικό Σαν Σήμερα: 22 Απριλίου
| 2021-04-22 06:35:00

Η γυναίκα που έγραψε ιστορία στην αθλητική δημοσιογραφία (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Η γυναίκα που έγραψε ιστορία στην αθλητική δημοσιογραφία (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν Σήμερα 22 Απριλίου.

Αθλητικό Σαν Σήμερα: Το Sportdog παρουσιάζει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μέρα

Δείτε τι συνέβη στις 22 Απριλίου

1906: Με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων από την τέλεση των 1ων Ολυμπιακών Αγώνων διοργανώνεται στην Αθήνα η Μεσοολυμπιάδα, όπου παίρνουν μέρος 884 αθλητές από 20 κράτη (ανάμεσά τους 300 Έλληνες και Ελληνίδες). Οι αγώνες έχουν μεγάλη επιτυχία, όμως, ως θεσμός δεν επιβιώνουν διότι η Ελλάδα δεν αντέχει οικονομικά τις δύο επόμενες διοργανώσεις τους, το 1910 και το 1914, εξαιτίας των πολέμων.

1947: Οι Philadelphia Warriors κατακτούν το πρώτο πρωτάθλημα του ΑΒΑ όταν κερδίζουν τους Chicago Bulls με 83-80 στον πέμπτο τελικό (4-1).

1976: Η Μπάρμπαρα Γουόλτερς υπογράφοντας συμβόλαιο ενός εκατομμυρίου δολαρίων με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC γίνεται η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ, που παρουσιάζει τις αθλητικές ειδήσεις του βραδινού δελτίου.

Η Ουόλτερς ξεκίνησε την τηλεοπτική δημοσιογραφία το 1961 ως ρεπόρτερ στην εκπομπή “Today” του NBC, μία εκπομπή της οποίας στη συνέχεια έγινε η πρώτη γυναίκα-συμπαρουσιάστρια.

Είναι περισσότερο γνωστή για μερικές από τις σημαντικότερες συνεντεύξεις στην αμερικανική τηλεόραση, μεταξύ των οποίων με πολιτικούς όπως ο Φιντέλ Κάστρο, η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Σαντάμ Χουσέιν και όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ μετά τον Ρίτσαρντ Νίξον.

1982: Γεννιέται ο Βραζιλιάνος άσος του ποδοσφαίρου, Κακά

1983: Γεννιέται ο Έλληνας ποδοσφαιριστής Βαγγέλης Μάντζιος

1988: Για πρώτη φορά επιτρέπεται η συμμετοχή γυναικών στον ποδηλατικό αγώνα Little 500 στο Bloomington της Ιντιάνα.

1994: Ο Michael Moorer γίνεται ο πρώτος αριστερόχειρας παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών όταν κερδίζει τον Evander Holyfield.

2001: Ο Πανελλήνιος κερδίζει τον Παναθηναϊκό (2-3) μέσα στη Λεωφόρο και κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία του το γυναικείο πρωτάθλημα βόλεϊ. Η Σοφία Ιορδανίδου και η Ira Fedodova γίνονται οι πρώτες αθλήτριες που παίρνουν το τρόπαιο με 3 διαφορετικές ομάδες, και ο Γιάννης Νικολάκης ο πρώτος προπονητής.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags