Facebook Pixel Αθλητικό Σαν Σήμερα: 5 Ιουνίου
| 2021-06-05 07:16:00

Αλλαγή μεγατόνων στις μεταγραφές! Η ΑΕΚ Βασίλισσα ξανά (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Αλλαγή μεγατόνων στις μεταγραφές! Η ΑΕΚ Βασίλισσα ξανά (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν Σήμερα 5 Ιουνίου.

Αθλητικό Σαν Σήμερα: Το Sportdog παρουσιάζει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μέρα.

Διαβάστε τι έγινε στις 5 Ιουνίου:

1996: Συμφωνείται σε συνάντηση ΕΠΑΕ-ΠΣΑΠ υπό την εποπτεία της ΕΠΟ, από την 1/7/96 που ξεκινά η μεταγραφική περίοδος, να ισχύσει η ελεύθερη και απεριόριστη κίνηση κοινοτικών παικτών στην ελληνική επικράτεια. Κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει στο δυναμικό της 4 μη κοινοτικούς παίκτες από τους οποίους θα χρησιμοποιεί 3 σε κάθε αγώνα καθώς και ελεύθερο αριθμό επαγγελματιών. Καταργείται ο θεσμός του ημιεπαγγελματία, απελευθερώνονται τα συμβόλαια και δημιουργείται κανονισμός μέσω του οποίου θα προβλέπεται το ποσό, που θα πρέπει να καταβάλλουν οι ΠΑΕ στα ερασιτεχνικά σωματεία για απόκτηση ποδοσφαιριστών. Οι μεταγραφικές περίοδοι παραμένουν 1-15/1 και 1-15/7 κάθε χρόνο.

2002: Ακριβώς 32 χρόνια χρειάστηκε για να στεφθεί και πάλι πρωταθλήτρια η ΑΕΚ στο μπάσκετ, που καταφέρνει να ανατρέψει το 2-0 του Ολυμπιακού. Μεγάλοι πρωταγωνιστές σε όλη την διάρκεια της περιόδου ήταν οι Έλληνες παίχτες, που σήκωσαν την ομάδα στις πλάτες τους. Τα εύσημα λοιπόν ανήκουν στους Δήμο Ντικούδη, Νίκο Χατζή Μιχάλη Κακιούζη και τα άλλα παιδιά.

2003: Το 50ο Ράλλυ Ακρόπολις, ο σκληρότερος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος σε ευρωπαϊκό έδαφος, ξεκινά. Στο ράλι είχαν δηλώσει συμμετοχή 90 αυτοκίνητα, αλλά τελικά ξεκίνησαν 82. Θριαμβευτής στο "Χρυσό" 50ο Ράλλυ Ακρόπολις είναι ο Μάρκο Μάρτιν με Ford Focus, ο οποίος πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της καριέρας του σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο Ισπανός Κάρλος Σάινθ με Citroen Xsara και την τρίτη ο Νορβηγός Πέτερ Σόλμπεργκ με Subaru Impreza. Από τους Έλληνες, 14ος είναι ο Γιάννης Παπαδημητρίου με Ford.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags