Facebook Pixel Αθλητικό Σαν Σήμερα: Φωτογραφία αποκάλυψη! Ο Χατζηπαναγής με φανέλα της ΑΕΚ - Στο κόλπο ο ΠΑΟΚ
| 2021-06-06 13:35:00

Φωτογραφία αποκάλυψη! Ο Χατζηπαναγής στην ΑΕΚ - Στο... κόλπο της μεταγραφής ο ΠΑΟΚ

Sportdog Team
Φωτογραφία αποκάλυψη! Ο Χατζηπαναγής στην ΑΕΚ - Στο... κόλπο της μεταγραφής ο ΠΑΟΚ

Ο Νουρέγεφ των ελληνικών γηπέδων φόρεσε τα κιτρινόμαυρα.

Αθλητικό Σαν Σήμερα: Στις 6 Ιουνίου 1979 η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε φιλικό αγώνα για να αποχαιρετήσει τον Μίμη Παπαϊωάννου, που μετά από 17 χρόνια προσφοράς στην ένωση εγκατέλειπε την ενεργό δράση.

Μπροστά σε 15000 θεατές ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-2 μια μεικτή ομάδα της ΑΕΚ, αποτελούμενη από φίλους ποδοσφαιριστές που ήθελαν να τιμήσουν τον μεγάλο Μίμη. Τα κιτρινόμαυρα, εκείνη την ημέρα, φόρεσαν Κύπριοι ποδοσφαιριστές, του Άρη οι Βένος, Φοιρός (μόνιμος μεταγραφικός στόχος της ένωσης που ποτέ δεν ήρθε), ο Μανώλης Κώττης ένα χρόνο πριν πάρει μεταγραφή στην AEK, ο Βάλτερ Σάχνερ της Αούστρια Βιέννης, ο Κούρτ Γιάρα της Ντούϊσμπουργκ, οι Ελευθεριάδης, Αντωνιάδης και Λάκης Παπαϊωάννου.

Όπως αναφέρει το Χρονοντούλαπο της ΑΕΚ, μεταξύ όλων την κιτρινόμαυρη φανέλα φόρεσε και ο Βασίλης Χατζηπαναγής, ο “Νουρέγιεφ των γηπέδων” και ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές των τελευταίων 50 χρόνων. Ο “Βάσια” είχε μείνει δέσμιος στην ομάδα του Ηρακλή, με τους τρεις του ΠΟΚ να τον έχουν μόνιμα στη μεταγραφική λίστα τους, ήταν πάντα το “καυτό” όνομα που ποτέ δεν πήρε μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα, αλλά έστω και έτσι φόρεσε τα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, άλλωστε οι πολλές αλλαγές της ΑΕΚ αποσυντόνισαν την ομάδα.

Στο 16΄ ο Παπαϊωάννου είχε την ευκαιρία να πετύχει γκολ, όμως ο Φορτούλα απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μίμης. Στο 38ο λεπτό ο Γκουερίνο άνοιξε το σκορ με πέναλτι. Στην επανάληψη ο Αυστριακός Σάχνερ με σουτ στο 48΄ ισοφάρισε και ο Παπαδόπουλος έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ στο 60΄ μετά από προσπάθεια του Χατζηπαναγή.

Στο 70΄και 83΄ με δυο γκολ ο Κούδας έδωσε τη νίκη στους Θεσσαλονικείς. Πριν τον αγώνα υπήρξαν ομιλίες του Λουκά Μπάρλου, ο οποίος ευχαρίστησε όσους πήγαν στο γήπεδο, αλλά και την ομάδα του ΠΑΟΚ που ήρθε στην Αθήνα για να τιμήσει τον Παπαϊωάννου. Επίσης το λόγο πήρε και ο πρόεδρος των ασπρόμαυρων, Παντελίδης, ο οποίος τόνισε πως ήταν τιμή που έπαιζε η ομάδα του σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Ο Παπαϊωάννου είχε ενταχθεί στην ΑΕΚ το 1962, ήταν 20 χρονών, συμπλήρωσε 480 συμμετοχές με τα κιτρινόμαυρα και πέτυχε 233 γκολ, με την Εθνική Ελλάδος είχε 61 συμμετοχές και 21 τέρματα. Με τον δικέφαλο στο στήθος πανηγύρισε 5 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα, ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του ΟΥΕΦΑ, αναδείχθηκε δυο φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ενώ ψηφίστηκε ως ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα. Μετά την ΑΕΚ έπαιξε για μια χρονιά, ως παίκτης προπονητής, στα ερασιτεχνικά γήπεδα της Αμερικής με την ομάδα του Παγκύπριου Νέας Υόρκης και κατέκτησε το νταμπλ.

Η σύνθεση του Ανδρέα Σταματιάδη, στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ ήταν, Χρηστίδης (70΄Παντελίδης), Γιάρα, Αρδίζογλου (27΄Ξανθόπουλος-63΄Γρηγόρης Νικολούδης), Ραβούσης (27΄Τζιράκης), Τόσκας (27΄Φοιρός-53΄Βένος), Παπαιωάννου (53΄Κώττης), Σάχνερ, Νικολούδης (27΄Θεοφάνους-53Άντωνιάδης), Μπάγεβιτς (27΄Παπαδόπουλος-63 Έλευθεριάδης), Δομάζος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags