Facebook Pixel Sportdog.gr | Προκρίθηκε στον τελικό ο Στέφανος Ντούσκος - Εξαιρετική εμφάνιση ο Γιαννιώτης σκιφίστας - Μετάλλιο!
| 2021-07-29 07:22:00

Προκρίθηκε στον τελικό ο Στέφανος Ντούσκος - Εξαιρετική εμφάνιση ο Γιαννιώτης σκιφίστας - Μετάλλιο!

Sportdog Team
Προκρίθηκε στον τελικό ο Στέφανος Ντούσκος - Εξαιρετική εμφάνιση ο Γιαννιώτης σκιφίστας - Μετάλλιο!

Ως πρώτος της 2ης ημιτελικής σειράς του απλού σκιφ προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος, στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Στέφανος Ντούσκος.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Γιαννιώτης σκιφίστας έκανε εξαιρετική εμφάνιση, τέθηκε νωρίς επικεφαλής της κούρσας και από τα 1.000 μέτρα έως τον τερματισμό παρέμεινε πρώτος, φέρνοντας χρόνο 6:41.61. Ο Ντούσκος έφερε τον καλύτερο χρόνο και από τις δύο ημιτελικές σειρές, γεγονός που τον καθιστά φαβορί για μία θέση στο βάθρο. Κι αυτό γιατί ο πρώτος της 1ης ημιτελικής σειράς, Κγιέτιλ Μπορτς από τη Νορβηγία έφερε χειρότερο χρόνο από τον Έλληνα σκιφίστα και συγκεκριμένα 6:42.92.  

Ο Ντούσκος έγινε μάλιστα ο πρώτος Έλληνας κωπηλάτης που προκρίνεται σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων στο σκιφ ανδρών μετά από 37 χρόνια. Τελευταίος ήταν ο Κώστας Κοντομανώλης, ο οποίος είχε κατακτήσει την 6η θέση το 1984 στο Λος Άντζελες.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίζεται στον τελικό του απλού σκιφ αύριο τα ξημερώματα (30/7) στις 3:45 π.μ. Ο Ντούσκος θα αντιμετωπίσει στον τελικό του απλού σκιφ τον δεύτερο Δανό Σβέρι Νίλσεν (6:44.00) και τον τρίτο Ρώσο Αλεξάντερ Βιαζόφκιν (6:44.56) από την ημιτελική σειρά του, καθώς και τους τρεις πρώτους της 1ης ημιτελικής σειράς, δηλαδή τους Κγιέτιλ Μπορτς (Νορβηγία), Νταμίρ Μαρτίν (Κροατία) και Μιντάουγκας Γκρισκόνις (Λιθουανία).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags