Facebook Pixel Αθλητικό Σαν Σήμερα: 29 Αυγούστου
| 2021-08-29 07:26:00

Τελετή λήξης Ολυμπιακών στην Αθήνα κάτω από το φως του ολόγιομου φεγγαριού!

Sportdog Team
Τελετή λήξης Ολυμπιακών στην Αθήνα κάτω από το φως του ολόγιομου φεγγαριού!

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου.

Αθλητικό Σαν Σήμερα: Το Sportdog παρουσιάζει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μέρα.

Δείτε τι συνέβη στις 29 Αυγούστου:

1972: Ο Mark Spitz κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στα 200μ ελεύθερο με παγκόσμιο ρεκόρ 1:52.78 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου.

1978: Ξεκινά το 12ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού (ΕΠΑ) στην Πράγα, όπου πέντε αθλητές βρίσκονται ντοπαρισμένοι. Φυσιογνωμίες των αγώνων η Marita Koch, η Sara Simeoni και ο Pietro Menea. Ο Valeri Borsov στη δύση της καριέρας του κατατάσσεται όγδοος.

1990: Πεθαίνει ο Ανδρέας Βαρίκας σε ηλικία 45 ετών. Ο Πανιώνιος, τιμώντας την μνήμη του φιλάθλου και παράγοντά του, διοργανώνει κάθε χρόνο ένα τουρνουά μπάσκετ με το όνομά του.

1999: Ολοκληρώνεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Σεβίλλη που ξεκίνησε στις 20 του ιδίου μήνα. Την τελευταία ημέρα των αγώνων ο Κώστας Γκατσιούδης κερδίζει το αργυρό μετάλλιο στον ακοντισμό με 89.18. Πρώτος ανακηρύσσεται ο Φινλανδός Aki Parviainen με 89.52 και τρίτος ο Τσέχος Jan Zelezny με 87.67. Με το μετάλλιο αυτό η Ελλάδα κατατάσσεται στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 2 χρυσά, 2 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια. Συγκινητική ήταν η παρουσία της 30χρονης, ουσιαστικά τυφλής (20/300 με φακούς επαφής), αθλήτριας Marla Ryny που τερμάτισε δέκατη στα 1500μ με 4:06.45 7 δευτερόλεπτα πίσω από την νικήτρια Ρωσίδα Masterkova. Στον Μαραθώνιο η Jong Song έγραψε ιστορία καθώς κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Κορέα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

2000: Η Ρουμάνα ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια του 1997 στο τριπλούν Rodica Mateescu βρίσκεται ντοπαρισμένη και τιμωρείται με αποκλεισμό 2 ετών, χάνοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ για τους οποίους είχε ήδη συμπεριληφθεί στην αποστολής της χώρας της.

2004: Κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι του αττικού ουρανού, η Αθήνα αποχαιρετά τους 28ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η μεγαλύτερη γιορτή της ανθρωπότητας έφθασε στο τέλος της μετά από 17 μέρες δυνατών συγκινήσεων, ολυμπιακών ρεκόρ, μεγάλων αθλητικών στιγμών. Η αντίστροφη μέτρηση εμφανίζεται στις οθόνες του σταδίου και πάλι από το νούμερο 28 και ένα βίντεο προβάλλει εικόνες που "έχουν συλλάβει" τον ενθουσιασμό και τη χαρά των θεατών των Αγώνων. Η αντίστροφη μέτρηση φθάνει στο μηδέν... και μία έκρηξη πυροτεχνημάτων σηματοδοτεί την κορυφαία στιγμή. Η τελετή ξεκινά. Και η Αθήνα αποχαιρετά τον κόσμο, τραγουδώντας και χορεύοντας ενώ η Φωτεινή το κοριτσάκι από το παιδικό Χωριό SOS φυσά και σβήνει την Ολυμπιακή Δάδα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags