Facebook Pixel Sportdog.gr | Εθνική Ελλάδας βόλεϊ κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2021-10-04 06:35:00

Εθνική Ελλάδας βόλεϊ κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
 Εθνική Ελλάδας βόλεϊ κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν Σήμερα 4 Οκτωβρίου.

Αθλητικό Σαν Σήμερα: Το Sportdog παρουσιάζει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μέρα

Δείτε τι συνέβη στις 4 Οκτωβρίου:

1987: Η Εθνική Ελλάδας βόλεϊ κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Γάνδη, στη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της. Με προπονητή τον Θανάση Μαργαρίτη και με τους Μιχάλη Τριανταφυλλίδη, Θανάση Μουστακίδη, Δημήτρη Γόντικα, Στέλιο Καζάζη, Δημήτρη Καζάζη, Τάσο Τεντζέρη και Σωτήρη Αμαριανάκη νικά στο μικρό τελικό τη Σουηδία με 3-2 σε 2 ώρες και 46 λεπτά, στο παιχνίδι με τη μεγαλύτερη διάρκεια στη διοργάνωση.

1989: Πεθαίνει ο "Secretariat" στο Παρίσι σε ηλικία 19 ετών, ο αποκαλούμενος "Rolls Royce των αλόγων". Η καριέρα του κράτησε 16 μήνες και σε 21 κούρσες που πήρε μέρος κέρδισε τις 16. Ήταν ο μόνος νικητής του Derby που κέρδισε με χρόνο κάτω από 2 λεπτά, ενώ είναι το πρώτο άλογο που κέρδισε το Triple Crown μετά από 25 χρόνια (1973). Το 1973 στο Belmon Stakes κέρδισε με 31 μήκη, μια διαφορά που δεν επέτρεψε στο δεύτερο άλογο να χωρέσει στην οθόνη της κάμερας που το παρακολουθούσε, κάνοντας παράλληλα και παγκόσμιο ρεκόρ με 2.24 (σε 1.5 μίλια). Εκείνη την χρονιά έχει καταρρίψει ένα άλλο παγκόσμιο ρεκόρ με την τιμή πώλησής του, που ανήλθε στα 6 εκατομμύρια δολάρια.

1990: Ο 30χρονος Στέφανο Κασιράγκι, σύζυγος της Καρολίνας του Μονακό σκοτώνεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας με "Καταμαράν" όταν το σκάφος του "Πίνο ντι Πίνο" ανατρέπεται από κύμα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags