Facebook Pixel Αθλητικό Σαν Σήμερα: 26 Οκτωβρίου
| 2021-10-26 07:26:00

Ξεκινά η Α1 μπάσκετ ανδρών! 140 Ολυμπιονίκες τιμούν την Τριπολιτσά (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ξεκινά η Α1 μπάσκετ ανδρών! 140 Ολυμπιονίκες τιμούν την Τριπολιτσά (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα 26 Οκτωβρίου.

Αθλητικό Σαν Σήμερα: Το Sportdog παρουσιάζει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μέρα

Δείτε τι συνέβη στις 26 Οκτωβρίου:

2003: Εγκαινιάζεται από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά. Το έργο, συνολικής επένδυσης 30 εκ. ευρώ τότε ήταν ένα από τα αρτιότερα προπονητήρια της Ευρώπης.

1874: Πρώτο τουρνουά σκοποβολής στις ΗΠΑ, στο Κρήντμουρ της Νέας Υόρκης.

1905: Δημιουργείται ο ιππόδρομος του Newbury έπειτα από πολυετείς καμπάνιες και πιέσεις του εκπαιδευτή Τζον Πορτερ προς τον βασιλιά Εδουάρδο Ζ. Οι αγώνες δεν σταματούν ούτε στον πόλεμο παρά μόνον όταν οι Αμερικανοί θα χρησιμοποιήσουν, το καλοκαίρι του 1941, τους στάβλους για να κρατούν αιχμαλώτους πολέμου.

1967: Η νεοσύστατη Ιατρική Επιτροπή της ΔΟΕ κάνει την πρώτη της συνεδρίαση στα γραφεία της ΔΟΕ στο Mon-Repos της Λωζάνης. Η ΔΟΕ είναι ο πρώτος αθλητικός οργανισμός (μαζί με την Διεθνή Ένωση Ποδηλασίας UCI) που προχώρησε σε σύσταση ιατρικής επιτροπής.

1988: Ο Καναδός σπρίντερ Μπεν Τζόνσον βρίσκεται ντοπαρισμένος, με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί το χρυσό μετάλλιο,που κέρδισε στην συγκλονιστική κούρσα των 100μ (9.79) με αντίπαλο τον Καρλ Λιουίς. Ο Αμερικανός παίρνει έτσι την πρώτη θέση με 9.92.

1992: Ξεκινάει το πρώτο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Α1 κατηγορίας που διοργανώνεται από την ΕΣΑΚ. Ο πρώτος αγώνας που καλύπτεται τηλεοπτικά είναι το Παγκράτι- Παναθηναϊκός (64-71), ενώ η πρώτη έκπληξη είναι η ήττα του Ολυμπιακού από τη Δάφνη με 105-103 στην παράταση. Μια από τις καινοτομίες του πρωταθλήματος είναι η εξασφάλιση της στατιστικής σε όλους τους αγώνες ενώ τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα φέρουν πολλούς ευρωπαϊκούς τίτλους στις ομάδες αλλά και πολλά χρήματα από τις συμφωνίες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα με την ΕΡΤ,το Mega, τον Antenna και το SuperSport.

1998: 140 Ολυμπιονίκες από όλο τον κόσμο έρχονται στην Ελλάδα και βραβεύονται στην Τρίπολη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς το 1821.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags