Facebook Pixel Sportdog.gr | Ανάσα δροσιάς μέσα στη ζέστη του Αυγούστου, από τους Έλληνες αθλητές!
| 2022-08-10 08:34:00

Ανάσα δροσιάς μέσα στη ζέστη του Αυγούστου, από τους Έλληνες αθλητές!

Ανάσα δροσιάς μέσα στη ζέστη του Αυγούστου, από τους Έλληνες αθλητές!

Οι λόγοι που θα άφηνες την ξαπλώστρα στην παραλία για να τρέξεις στην τηλεόραση, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, είναι ελάχιστοι. Κι όμως, κάθε χρόνο το κάνουμε για τους Έλληνες αθλητές που μας γεμίζουν περηφάνεια με τις διακρίσεις τους. Άλλωστε, δεν θυμόμαστε ελληνικό καλοκαίρι χωρίς... χαμόγελα για μία σπουδαία επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού!

Είναι πολλές φορές που η ζέστη του Αυγούστου είναι ανεξάντλητη: Υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει, είτε είσαι λουόμενος σε κάποια παραλία είτε έχεις ξεμείνει τον Αύγουστο χωρίς διακοπές. Ωστόσο, κάθε χρόνο τον Αύγουστο, για λίγες στιγμές αφήνουμε ό,τι κάνει ο καθένας και… τρέχουμε στην τηλεόραση.

Όχι για να δούμε σε επανάληψη το… Κωνσταντίνου και Ελένης ή το Ρετιρέ, αλλά για να θαυμάσουμε και να στηρίξουμε από μακριά τα «δικά μας παιδιά», που αντί να διασκεδάζουν σε κάποιο νησάκι, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και εκπροσωπούν την Ελλάδα. Άλλες φορές είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες και άλλες σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Αυτά σκεφτόμασταν τις προάλλες καθώς σερφάραμε στο διαδίκτυο και έφτιαξε αμέσως η διάθεσή μας για έναν καλύτερο Αύγουστο, καθώς το φετινό καλοκαίρι συνεχίζει να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις στους φίλους των σπορ - Μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη, και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου, στο Όρεγκον των Η.Π.Α., το ενδιαφέρον πλέον μεταφέρεται στην Ευρώπη ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στη Ρώμη (11-17 Αυγούστου) και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου στο Μόναχο (15-21 Αυγούστου)

Οι Έλληνες αθλητές ρίχνονται ξανά στη μάχη για μια Ευρωπαϊκή διάκριση, μετά τη συμμετοχή τους στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου και Υγρού Στίβου, και μάλιστα η Εθνική Τράπεζα, συνεχίζοντας τη διαχρονική της παράδοση στη στήριξη του ελληνικού αθλητισμού, είναι πάλι παρούσα και στηρίζει έμπρακτα πέντε σπουδαίους Έλληνες αθλητές! 

Πέντε αθλητές, σε διαφορετικά πεδία, οι οποίοι πιστοί στο ραντεβού τους θα είναι εκεί για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και να προσπαθήσουν με τις επιτυχίες τους να κάνουν περήφανους τους Έλληνες, έχοντας δίπλα τους την Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται άλλωστε για παιδιά που μας έχουν… καλομάθει να πανηγυρίζουμε και να στρέφουμε την προσοχή μας και στον κλασικό αθλητισμό τα τελευταία χρόνια.

O Μίλτος Τεντόγλου λοιπόν, μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Όρεγκον, καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του από το 2018 στο Βερολίνο και μπαίνει αποφασισμένος στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα είς μήκος - Μάλιστα, είναι το μεγάλο φαβορί για να το πετύχει: Προκριματικός στις 15 Αυγούστου (13.10), τελικός την επόμενη ημέρα 16/08 (21.27)!

Ο νεαρός σφαιροβόλος Χρήστος Φραντζεσκάκης είχε άκρως πετυχημένη παρθενική συμμετοχή στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου (9η θέση) και, τώρα, θα συμμετέχει για πρώτη φορά και σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα - Ο προκριματικός της Σφυροβολίας πραγματοποιείται στις 17 Αυγούστου (10.35) και ο τελικός την 18η Αυγούστου (21.10). 

Η Σπυριδούλα Καρύδη μετά τις σημαντικές εμπειρίες που αποκόμισε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου, στοχεύει στην είσοδό της στον τελικό του άλματος εις τριπλούν - Αγωνίζεται στις 17 Αυγούστου (13.35) στον προκριματικό ενώ ο τελικός γίνεται στις 19 Αυγούστου (21.55).

Η νεαρή ακοντίστρια Ελίνα Τζένγκο θα βρεθεί στον προκριματικό του ακοντισμού στις 18 Αυγούστου, στις 10.00 το πρωί, και 2 ημέρες αργότερα (20/08) είναι ο μεγάλος τελικός (21.25).

Τέλος, ο Κριστιάν Γκολομέεβ μετά το ασημένιο μετάλλιο του 2018 στη Γλασκώβη και το χάλκινο μετάλλιο στη Βουδαπέστη, στα 50μ ελεύθερο, θα διεκδικήσει φέτος το τρίτο του μετάλλιο στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και οι πιθανότητες κατάκτησης ενός ακόμα μεταλλίου δείχνουν να είναι υπέρ του - Στις 16 Αυγούστου (10.00) συμμετέχει  στον προκριματικό των 50μ ελεύθερο, ελπίζοντας να συνεχίσει στους ημιτελικούς που διεξάγονται το απόγευμα της ίδιας ημέρας...

 

Καλή επιτυχία σε όλα τα «δικά μας παιδιά» και ραντεβού σε λίγες ημέρες στην τηλεόραση για να τους χειροκροτήσουμε και να χαμογελάσουμε με μία ακόμα μεγάλη επιτυχία τους!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags