Στο πλαίσιο του αγώνα η Renault θα δώσει για δεύτερη χρονιά το στίγμα της ως μία εταιρεία με απόλυτα ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα έχοντας -σ' αυτόν- μια ξεχωριστή παρουσία.

Η γαλλική εταιρεία μέσω και της πολυετούς εμπλοκής της με την Formula 1 έχει αναπτύξει μια σειρά τεχνολογιών που ως στόχο έχουν να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου. Με αφετηρία τον αγώνα των Βίκος Street Relays η εταιρεία ξεκινά ένα διαφορετικό διαγωνισμό οικονομίας καυσίμου με στόχο να προβάλει τα οφέλη της σωστής οδήγησης.

Το Renault ECO2 Challenge απευθύνεται σε όλους όσους θα συμμετέχουν ως δρομείς στον αγώνα και τους προσκαλεί να οδηγήσουν τα νέα μοντέλα της Renault γύρω από το Κάστρο της πόλης ακριβώς δηλαδή στη διαδρομή που θα τρέξουν οι συμμετέχοντες. Όσοι καταφέρουν να βρεθούν πίσω από το τιμόνι των νέων μοντέλων της Renault, θα έχουν κατά τη διάρκεια της οδήγησής τους χρήσιμες συμβουλές από επαγγελματίες οδηγούς προκειμένου να πετύχουν μεγαλύτερη μείωση καυσίμου.

Με αφετηρία το ξενοδοχείο Du Lac όπου την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές για τον αγώνα, από τις 14:30 έως και τις 19:00 οι αθλητές θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε αυτό τον ξεχωριστό διαγωνισμό κάνοντας παράλληλα και μια πρώτη αναγνώριση της διαδρομής που θα τρέξουν την επομένη ημέρα. Με βάση την κατανάλωση που θα πετύχουν ο νικητής θα λάβει δώρο έκπληξη.

Πηγή: Praktoreio-Sport