Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο τραγικός θάνατος του Βιλνέβ – Τράκαρε με 225 χιλιόμετρα και… έσβησε στο νοσοκομείο (ΒΙΝΤΕΟ)
Άλλα Σπορ
| 2018-05-08 10:15:00

Ο τραγικός θάνατος του Βιλνέβ – Τράκαρε με 225 χιλιόμετρα και… έσβησε στο νοσοκομείο (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Ο τραγικός θάνατος του Βιλνέβ – Τράκαρε με 225 χιλιόμετρα και… έσβησε στο νοσοκομείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα «έφυγε» ένας θρύλος της Formula 1.

Σε ηλικία μόλις 32 ετών, σαν σήμερα στις 8 Μαΐου του 1982, ο Ζιλ Βιλνέβ «έσβησε» στην πίστα του Βελγίου κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών.

Στην πίστα στο Ζόλντερ ο Βιλνέβ προσπαθούσε να ξεπεράσει κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών τον ομόλογό του στη Ferrari, Ντιντιέ Πιρόνι ο οποίος ήταν κατά 0.1 δευτερόλεπτο γρηγορότερος, όμως υπέπεσε σε ένα τραγικό λάθος.

Την ώρα της κούρσας βρήκε μπροστά του τον Γιόχαν Μας, έστριψε δεξιά για να τον προσπεράσει, όμως το ίδιο ακριβώς έκανε και ο Μας, θέλοντας να τον αφήσει να προσπεράσει και έτσι συνέβη το μοιραίο.

Ο Βιλνέβ έπεσε πάνω του με 225 χιλιόμετρα την ώρα και εκσφενδονίστηκε μαζί με τη θέση του, αλλά χωρίς το κράνος του, 50 μέτρα πιο μακριά με αποτέλεσμα να υποστεί μοιραίο τραυματισμό στον αυχένα.

Οι γιατροί έφτασαν στο σημείο 35 δευτερόλεπτα μετά το συμβάν και είδαν ότι δεν αναπνέει, αλλά ότι είχε ακόμα σφυγμό. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαντ Ράφαελ, όπου και διαπιστώθηκε κάταγμα στον αυχένα.

Ο Καναδός διατηρήθηκε για κάποιες ώρες με μηχανική υποστήριξη, αλλά όταν η γυναίκα του έφτασε στο νοσοκομείο, έδωσε την άδεια να τον αποσυνδέσουν, με την ώρα θανάτου του να έχει καταγραφεί στη βιογραφία του στις 21:12 εκείνο το βράδυ της 8ης Μαΐου.

Ο Καναδός πιλότος πρόλαβε να οδηγήσει 68 αγώνες στη Formula 1 (6 φορές πήρε πρώτη θέση), ως πιλότος της Maclaren (1977) και κυρίως της Ferrari (1977-1982). Δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, όμως το έκανε ο γιος του, Ζακ, το 1997 με τη Williams.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags