Facebook Pixel KIA: Το Suv που ξεχωρίζει
Άλλα Σπορ
| 2019-02-06 13:05:00

Sportage: Το πιο καλοπουλημένο Kia του 2018 (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Sportage: Το πιο καλοπουλημένο Kia του 2018 (ΦΩΤΟ)

Πολύ καλό αμάξι!

KIA: Ο Ιανουάριος είναι συνήθως ο μήνας κατά τον οποίο οι κατασκευαστές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο σχεδιάζουν το διάγραμμα για τις επιδόσεις του περασμένου έτους και βλέπουν εάν οι επενδύσεις, τα σχέδιά και οι στρατηγικές τους δούλεψαν προς μια επιτυχημένη περίοδο.

Το 2019, η εταιρεία που ανοίγει τις στρόφιγγες των αριθμών που προέρχονται από τον κλάδο των αυτοκινήτων είναι η Kia, η οποία τη δεύτερη μόλις ημέρα του έτους έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία πωλήσεων για τη χρονιά που πέρασε.

Οι Νοτιοκορεάτες λένε ότι το 2018 η φίρμα πούλησε συνολικά 2.812.200 οχήματα, περιλαμβανομένων των επιβατικών, των ελευθέρου χρόνου και των επαγγελματικών μοντέλων. Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει μια όχι και τόσο μεγάλη αύξηση, αλλά παρόλα αυτά μια αύξηση: +2,4% έναντι των πωλήσεων του 2017.

Μετά την ανάλυση σε όλα τα στοιχεία, η Kia είναι πεπεισμένη ότι το 2019 θα είναι επίσης μια καλή χρονιά, ακόμα καλύτερη από την εφετινή. Ως εκ τούτου, ο στόχος πωλήσεων της εταιρείας για τους επόμενους 12 μήνες έχει εκτιμηθεί στα 2,92 εκατομμύρια αυτοκίνητα, που είναι περίπου 4% ανεβασμένος σε σχέση με τα στοιχεία για το 2018.
Όσο για τα μοντέλα που πήραν τη μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις το 2018, ξεχωρίζει το κόμπακτ/μεσαίο SUV της φίρμας, το Sportage. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το Sportage επέλεξαν πέρυσι να το αγοράσουν 501.367 πελάτες. Πίσω του βρέθηκε το Rio, (K2 ή Pride σε άλλες αγορές), το οποίο ταξινόμησε σε παγκόσμιο επίπεδο 355.852 αυτοκίνητα το 2018.

Ολοκληρώνοντας το πόντιουμ των πωλήσεων της Kia, τρίτη ήρθε η μικρή μπερλίνα της εταιρείας, Forte ή K3 ή Shuma ή Cerato Vivaro ανάλογα με την αγορά, η οποία πούλησε συνολικά 328.504 αυτοκίνητα.

Ο στόχος που έχει τεθεί για το 2019 δεν είναι εκτός εμβέλειας για τους Νοτιοκορεάτες, καθώς σχεδιάζουν να λανσάρουν πολλά νέα ή ανανεωμένα μοντέλα στην αγορά τους προσεχείς μήνες, είτε σε τοπικό είτε σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ηλεκτροκίνηση μέρους της υφιστάμενης γκάμας θα συμβάλλει επίσης στην προβλεπόμενη άνοδο των πωλήσεων, παρά το γεγονός ότι η Kia δεν ανακοίνωσε σημαντικές εξελίξεις στον τομέα αυτό για το 2019.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags