Facebook Pixel Sportdog.gr | Απίθανη δήλωση από διάσημο οδηγό της Formula 1: «Είμαι ο καλύτερος στον κόσμο»!
Άλλα Σπορ
| 2019-04-09 14:18:00

Απίθανη δήλωση από διάσημο οδηγό της Formula 1: «Είμαι ο καλύτερος στον κόσμο»!

Sportdog Team
Απίθανη δήλωση από διάσημο οδηγό της Formula 1: «Είμαι ο καλύτερος στον κόσμο»!

Καθόλου... μετριόφρων.

Μπορεί ο Fernando Alonso να είναι παγκοσμίως γνωστός για τις απίστευτες ικανότητές του πίσω από το τιμόνι, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την μετριοφροσύνη του.

Μπορεί φέτος να απέχει από τη Formula 1, ωστόσο ο 37χρονος έχει «γεμάτη» χρονιά αγωνιστικά, με βασικό στόχο την κατάκτηση των 500ων Μιλίων της Ινδιανάπολης και μαζί τους, του Triple Crown.

Πρόσφατα πρόσθεσε στο ενεργητικό του νίκες στις 24 ώρες του Mans, τον 24ωρο αγώνα της Daytona, καθώς και τα 1000 μίλια του Sebring. Επίσης μετά τον αγώνα της Formula 1 στο Μπαχρέιν, πέρασε πίσω από το τιμόνι της MCL34 λαμβάνοντας μέρος στις δοκιμές εξέλιξης.



Τι είναι όμως αυτό που εξακολουθεί να δίνει κίνητρα στον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1. Την απάντηση τη δίνει ο ίδιος ο Ισπανός στο Crash.net.

«Το να είμαι ο καλύτερος οδηγός στον κόσμο, πράγμα που νομίζω πως ισχύει. Όλοι θεωρούν τον εαυτό τους καλύτερο αλλά αυτό είναι κάτι δύσκολο να το αποδείξει κανείς – ειδικά στη Formula 1. Εκτός αν έχεις το κατάλληλο ‘πακέτο’. Ήμουν πολύ ανταγωνιστικός για πολλά, πολλά χρόνια στη Formula 1, ευτυχώς τόσο ώστε να κατακτήσω παγκόσμια πρωταθλήματα. Ακόμα και η τελευταία μου σεζόν, ήταν ίσως η καλύτερή μου, επικράτησα με 21-0 στις κατατακτήριες επί του teammate μου (σ.σ. του Stoffel Vandoorne), πράγμα που δεν είχα πετύχει ποτέ στην καριέρα μου. Παράλληλα κέρδισα τον 24ωρο αγώνα του Mans, κέρδισα στη Daytona, στο Sebring, ελπίζω να είμαι ανταγωνιστικός στο Indy500 αλλά και σε κάποια άλλα πράγματα που μπορεί να κάνω μακριά από την άσφαλτο. Αυτό δεν έχει προηγούμενο στο σπορ», είπε ο οδηγός από το Οβιέδο.



Παράλληλα με τις επίσημες αγωνιστικές δραστηριότητες, ο Alonso… πειραματίζεται. Οδήγησε για παράδειγμα το Toyota Hilux που κέρδισε το Ράλι Ντακάρ!

«Ψάχνω προκλήσεις. Όχι απλά να διασκεδάσω. Κάποιες φορές, ενώ δοκιμάζω κάτι νέο, διαβάζω σχόλια που λένε πως χαίρονται που διασκεδάζω αλλά με παρακαλούν να επιστρέψω στη Formula 1. Όμως δεν διασκεδάζω όταν δοκιμάζω ένα από αυτά τα οχήματα. Δεν τα γνωρίζω καθόλου, πρέπει να μου λένε τι κάνουν και πως. Μαθαίνεις από το μηδέν. Δεν τον κάνω λοιπόν για τη διασκέδαση. Το κάνω για τη δυσκολία, για την πρόκληση», ξεκαθάρισε ο Alonso.

Όσο για το πέσιμο της καρό σημαίας στην καριέρα του, δεν φαίνεται να πλησιάζει: «Όσο έχω δυνάμεις και νιώθω ανταγωνιστικός, θα συνεχίσω. Ίσως κάποια μέρα να μπω μέσα σε ένα μονοθέσιο της Formula 1 και κάποιος άλλος να είναι ταχύτερός μου με το ίδιο μονοθέσιο. Απ’ όσο γνωρίζω, αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα, άρα θα συνεχίσω να οδηγώ».

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags