Facebook Pixel Sportdog.gr | Πότε θα διατεθεί η φθηνή έκδοση του VW ID3
Άλλα Σπορ
| 2019-07-01 09:01:00

Πότε θα διατεθεί η φθηνή έκδοση του VW ID3

Sportdog Team
Πότε θα διατεθεί η φθηνή έκδοση του VW ID3

Η βασική φθηνότερη έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου αναμένεται να διατεθεί το αργότερο έως τα μέσα του 2020. Εγγύηση 8 έτη για την μπαταρία!

Η Volkswagen υπεράσπισε την απόφασή της να διαθέσει το ηλεκτρικό ID3 σε μια πιο υψηλή τιμή στην αρχική έκδοση εξαιτίας του εξοπλισμού αλλά και της αυξημένης αυτονομίας, όπως αναφέρει το newsauto.gr.

Ωστόσο ξεκαθαρίζει πως η φθηνότερη έκδοση με μικρότερη αυτονομία θα είναι διαθέσιμη το αργότερο έως τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Ήδη ο όμιλος έχει ξεκινήσει να λαμβάνει παραγγελίες για την έκδοση ID3 στη Γερμανία με τιμή κάτω των 40.000 ευρώ εξαιρουμένων των κρατικών κινήτρων που ανέρχονται σε περίπου 6.000 ευρώ!

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην μείωση των τιμών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφορά στο κόστος απόκτησης των μπαταριών οι οποίες κοστίζουν πολύ ακριβά.

Η Volkswagen ανέφερε ότι το ID3 θα είναι ένα αυτοκίνητο «για εκατομμύρια καταναλωτές και όχι για τους εκατομμυριούχους καταναλωτές», τονίζοντας επανειλημμένα την προσιτή τιμή του αυτοκινήτου για τον καθημερινό αγοραστή.

Ωστόσο το ID3 δεν θα αποτελεί ακόμη ένα αυτοκίνητο για το ευρύ κοινό καθώς ο όμιλος VW επέλεξε να διαθέσει το ηλεκτρικό μοντέλο σε τιμή λίγο υψηλότερη από εκείνη που έχει το Passat.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι τα στελέχη της VW αποφάσισαν ότι το ID3 έπρεπε να προκαλέσει το ενδιαφέρον με την τεχνολογία που διαθέτει πριν οι καταναλωτές στραφούν σε αυτά από τα κλασικά αυτοκίνητα βενζίνης ή πετρελαίου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags