Facebook Pixel Sportdog.gr | Διαρροή: Οι πρώτες φωτογραφίες της Bugatti Centodieci (ΦΩΤΟ)
Άλλα Σπορ
| 2019-08-16 10:57:00

Διαρροή: Οι πρώτες φωτογραφίες της Bugatti Centodieci (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Διαρροή: Οι πρώτες φωτογραφίες της Bugatti Centodieci (ΦΩΤΟ)

Το νέο υπεραυτοκίνητο της Bugatti είναι εμπνευσμένο από την EB110 SS.
 

Η έντονη φημολογία για αναβίωση της Bugatti EB110 SS στο Pebble Beach Concours d'Elegance επιβεβαιώθηκε και επίσημα με ένα teaser video και τη διαρροή μιας σειράς εικόνων που αποκαλύπτουν το νέο υπεραυτοκίνητο της γαλλικής εταιρείας με το όνομα Centodieci (εκατόν δέκα), όπως αναφέρει το drive.gr.

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, το μοντέλο υιοθετεί αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από την EB110 τα οποία όμως έχουν εκσυγχρονιστεί. Τα οριζόντια τοποθετημένα φωτιστικά σώματα με λεπτές λωρίδες LED και ενσωματωμένες εισαγωγές αέρα, η μικρή γρίλια σε σχήμα πετάλλου, οι στρογγυλές εσοχές πίσω από τα πλαινά παράθυρα, η χαμηλά τοποθετημένη εισαγωγή αέρα στο προφίλ, η μεγάλη σταθερή αεροτομή, το σχήμα του διαχύτη και τα πίσω φώτα με καμπυλωτές γωνίες είναι ξεκάθαρες αναφορές στο μακρινό πρόγονο της Centodieci. 

Η Bugatti Centodieci είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη της Chiron και θα φορά τον γνωστό κινητήρα W16 8,0 λίτρων που αποδίδει 1.500 PS και 1.600 Nm ροπής. Οι τελευταόιες φήμες κάνουν λόγο για περιορισμένη παραγωγή 10 μονάδων και για τιμή κοντά στα €8 εκατομμύρια ευρώ - δηλαδή περίπου τα μισά από τα €16,5 εκατομμυρίων ευρώ που κόστισε η μοναδική Bugatti La Voiture Noire.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags