Facebook Pixel Sportdog.gr | Hyundai-Kia ετοιμάζουν ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο!
Άλλα Σπορ
| 2019-08-19 08:37:00

Hyundai-Kia ετοιμάζουν ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο!

Sportdog Team
Hyundai-Kia ετοιμάζουν ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο!

Hyundai και Kia μπαίνουν δυναμικά στην αγορά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και με την βοήθεια της Rimac Automobili θα δημιουργήσουν ένα σπορ αυτοκίνητο με τον κινητήρα στο κέντρο που θα κινείται με ηλεκτρισμό.

Το ποσό των 70 εκατομμυρίων ευρώ επένδυσαν η Hyundai (64 εκατ. ευρώ ) και η Kia (16 εκατ. ευρώ) στην κροατική εταιρεία Rimac ξεκινώντας μία νέα συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτής, οι τρεις μάρκες αυτοκινήτων θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη νέων οχημάτων. Τα δύο πρώτα είναι: Το σπορ αυτοκίνητο της Hyundai N, το οποίο παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο, καθώς και ένα μοντέλο κυψελών καυσίμου.

«Η Rimac είναι μια καινοτόμος εταιρεία με εξαιρετικές δυνατότητες στα ηλεκτρικά οχήματα υψηλής απόδοσης», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Hyundai Motor Group, Euisun Chung και πρόσθεσε: «Οι νέες ιδέες τους και οι τεχνολογικές ικανότητες τους κάνουν την Rimac ιδανικό συνεργάτη για εμάς. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους στον δρόμο προς την Καθαρή Αυτοκίνηση».

Ο Mate Rimac, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, της ομώνυμης εταιρίας πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι από το όραμα της Hyundai Motor Group. Πιστεύουμε ότι αυτή η τεχνολογική συνεργασία θα δημιουργήσει μέγιστη αξία για τις εταιρείες μας και τους πελάτες τους».

Η προσπάθεια της Hyundai να φέρει ένα σπορ μοντέλο με τον κινητήρα στο κέντρο χρονολογείται από το 2014, όταν αποκάλυψε το Concept της Veloster RM. Ένα χρόνο αργότερα, παρουσίασαν μια βελτιωμένη του αυτοκινήτου: Το RM15, με κινητήρα 2000 κ.εκ. και 296 ίππων. Το 2016, ένα πρωτότυπο έκανε δοκιμές στο Nurburgring, όμως δεν μπήκε στην παραγωγή.

Η Rimac, από την άλλη πλευρά, είναι υπεύθυνη για δύο ηλεκτρικά υπεραυτοκίνητα: Το Concept One και το C_Two. Έχει συνεργαστεί επίσης με τους Pininfarina (για το Battista) και με την Aston Martin (για την Valkyrie) και θα βοηθήσει και την Porsche. Η τελευταία αγόρασε το 10% της Rimac το περασμένο καλοκαίρι.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags