Facebook Pixel Sportdog.gr | Το BMW M Division θέλει δικό του sports car!
Άλλα Σπορ
| 2019-09-15 15:16:00

Το BMW M Division θέλει δικό του sports car!

Sportdog Team
Το BMW M Division θέλει δικό του sports car!

Ο διευθυντής του τμήματος BMW Μ, Markus Flasch επιβεβαίωσε τις φήμες πως η εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο παραγωγής ενός ξεχωριστού από την γκάμα της BMW sports car.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο βρετανικό Top Gear ο Markus Flasch ανέφερε πως το τμήμα BMW M έχει στα πλάνα του κάτι εντελώς νέο. Αυτό ουσιαστικά έρχεται να ενισχύσει τις φήμες που θέλουν το τμήματα υψηλών επιδόσεων της BMW να βρίσκεται πολύ κοντά στην απόφαση δημιουργίας ενός αποκλειστικού sports car το οποίο δεν θα βασίζεται σε κάποιο μοντέλο από την γκάμα της BMW.

Θα πρόκειται για την πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο από την εποχή της θρυλικής Μ1 όπως είναι ξεκάθαρο πως εάν τελικά οι φήμες επιβεβαιωθούν δεν θα δούμε ένα hypercar που θα κοντράρει την Mercedes-AMG One. Σύμφωνα με τα λεγόμενα, στόχος του Μ Division είναι ένα sports car που πιθανότατα θα κινείται στην φιλοσοφία του πρόσφατου και ομολογουμένως εντυπωσιακού πρωτότυπου Vision M Next.

 

Σύμφωνα με τον Flasch το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετές κρίσιμες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν. Ανάμεσά τους είναι και αυτή για την μονάδα ισχύος του αυτοκινήτου καθώς εξετάζονται τόσο τα σενάρια για υβριδικό σύστημα όσο και αυτά για ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο. Πάντως σε προηγούμενες δηλώσεις του ο Markus Flasch έχει ξεκαθαρίσει ότι αν και το Μ Division εργάζεται πάνω στην ηλεκτροκίνηση η εφαρμογή της σε μοντέλα Μ θα γίνει μόνο όταν η σχετική τεχνολογία τελειοποιηθεί σε κάθε επίπεδο.

Πάντως σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες αναφορές τα στελέχη του M Division έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους στο συμβούλιο της BMW και αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι τελευταίες επιχειρηματικές λεπτομέρειες του σχεδίου πριν δοθεί το πράσινο φως για την υλοποίησή του.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags