28/01/20 - 17:50

Αυτό το μονοθέσιο της Formula 1 όλοι μπορούν να αγοράσουν

Ασυνήθιστη κίνηση από βρετανική εταιρία.

Sportdog Team
Αυτό το μονοθέσιο της Formula 1 όλοι μπορούν να αγοράσουν
560views 0shares

Η Τour-de-Force είναι μία βρετανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγωνιστική αυτοκινητοβιομηχανία και τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται στην επικαιρότητα λόγω μίας μάλλον ασυνήθιστης κίνησης: Παρουσίασε το αγωνιστικό μονοθέσιο της Formula 1 TDF-1, το οποίο διαθέτει προς πώληση και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται.

Ασφαλώς, αυτό μόνο φθηνό δεν θα είναι καθώς κάθε "κομμάτι" θα κοστίζει -σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες- €2.000.000, δίνοντας ωστόσο στον κάθε ένα που διαθέτει το ποσό να προσθέσει ένα σημαντικό όχημα στη συλλογή του αλλά και να νιώσει ακριβώς όπως ένας πιλότος της Formula 1. Στο TDF-1 που θα είναι διαθέσιμο για ιδιώτες έχουν γίνει κάποιες προσαρμογές ώστε να παραπέμπει (τουλάχιστον όσον αφορά τη λειτουργία του) περισσότερο σε sports car, για να καταστεί πιο εύκολο στην οδήγηση.

Έτσι, το τιμόνι του είναι πιο απλοποιημένο ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι έξι σχέσεων και όχι επτά, όπως εκείνο της F1. Το μονοθέσιο δεν διαθέτει ωστόσο τον αγωνιστικό V8 κινητήρα, αντιθέτως είναι εξοπλισμένο με ένα μοτέρ TDFM600T, 1.730 κυβικών και ιπποδύναμης 608 αλόγων.

Το αμάξωμά του θυμίζει εκείνο της Marussia MVRO2 (2011) και της Sauber C31 (2012). Από τα συγκεκριμένα οχήματα των σιρκουί της Formula 1 έχουν αντληθεί και τα περισσότερα συμπληρωματικά αεροδυναμικά στοιχεία. Το πακέτο συμπληρώνεται από ελαστικά Pirelli P Zero, φρένα της AP Racing με τετραπίστονες δαγκάνες και το σύστημα DRS. Το βάρος του συμβατικού TDF-1 ανέρχεται στα 600 κιλά, κάτι που ασφαλώς προσφέρει μία οδηγική εμπειρία αρκετά κοντά σε αυτή της πίστας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κάθε αγοραστής ουσιαστικά αποκτά και ένα πακέτο παροχών που περιλαμβάνει τη μεταφορά σε πίστες σε κάθε γωνιά του κόσμου, την υποστήριξη από ειδική ομάδα μηχανικών και τη βοήθεια ενός εκπαιδευτή.

ΠΗΓΗ: Esquire


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ