Facebook Pixel Sportdog.gr | Την άγουσα για τα αποδυτήρια παίρνει η Mercedes X-Class (ΦΩΤΟ)
Άλλα Σπορ
| 2020-02-02 09:29:00

Την άγουσα για τα αποδυτήρια παίρνει η Mercedes X-Class (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Την άγουσα για τα αποδυτήρια παίρνει η Mercedes X-Class (ΦΩΤΟ)

Σχεδόν τρία χρόνια από την έλευση της στην αγορά, η Mercedes αποφάσισε να αποσύρει από την ατζέντα της στα τέλη Μαΐου την Χ-Class εξαιτίας της μικρής εμπορικής της απήχησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού Auto Motor und Sport, η παραγωγή της Mercedes X-Class θα σταματήσει λίγο πριν τις αρχές του προσεχούς καλοκαιριού, όπως φέρεται να επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας, όπως αναφέρει το 4troxoi.gr.

Ο λόγος της διακοπής της παραγωγής του μοντέλου, αλλά και της επακόλουθης απόσυρσης του από την ατζέντα μοντέλων της Mercedes, σχετίζεται με τη μειωμένη εμπορική του απήχηση ανά τον κόσμο – ενδεικτικά, το 2019 οι πωλήσεις του παγκοσμίως ξεπέρασαν οριακά τις 15.000 μονάδες, όταν ο Ιάπωνας αδελφός του, στον οποίο και βασίζεται (λέγε με Nissan Navara), κατάφερε στο πρώτο μισό της ίδιας χρονιάς να κερδίσει την εμπιστοσύνη πάνω από 66.000 πελατών.

Όπως φέρεται να δήλωσε στο AMS ο μη κατονομαζόμενες εκπρόσωπος της Mercedes για το όλο θέμα, σε παγκόσμιο επίπεδο η X-Class διαδραματίζει σημαντικό ρόλο μόνο σε «ορισμένες αγορές, όπως η Αυστραλία και η Νότια Αφρική». Υπερθεματίζοντας στην απόφαση του να σταματήσουν την παραγωγή του μοντέλου (σ.σ.: η X-Class κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στη Βαρκελώνη της Ισπανίας), ο εκπρόσωπος της Mercedes προσέθεσε ότι από τις αρχές του 2019 η εταιρεία πήρε να την απόφαση «να μην κατασκευάσει την X-Class στην Αργεντινή, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί», καθώς η τιμή του αυτοκινήτου δεν ανταποκρίνεται «στις οικονομικές δυνατότητες των αγοραστών της Λατινικής Αμερικής».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags