Facebook Pixel Sportdog.gr | Επίσημο: Έρχεται με 245 άλογα η νέα Skoda Octavia RS
Άλλα Σπορ
| 2020-02-09 13:02:00

Επίσημο: Έρχεται με 245 άλογα η νέα Skoda Octavia RS

Sportdog Team
Επίσημο: Έρχεται με 245 άλογα η νέα Skoda Octavia RS

Η Skoda επιβεβαίωσε την επικείμενη παρουσίαση της νέας, 4ης γενιάς της Octavia RS, δίνοντας στη δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα και πληροφορίες για το νέο κορυφαίο της σεντάν.

Η νέα, 4η γενιά της Skoda Octavia RS θα παρουσιαστεί επίσημα στις αρχές Μαρτίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και, με βάση τα πρώτα επίσημα σκίτσα, θα έχει ένα άκρως δυναμικό design, όπως αναφέρει το newsauto.gr.

Βασισμένη λοιπόν πάνω στη νέα Octavia, η καινούργια Octavia RS θα φέρει ένα δυναμικό εμπρόσθιο τμήμα, με τονισμένο προφυλακτήρα και νέα μαύρη μάσκα, αλλά και ένα αντίστοιχα σπορ πίσω τμήμα. Φυσικά, όπως και στις προηγούμενες γενιές της, έτσι και εδώ θα διατεθεί και σε σεντάν, αλλά και σε στέισον έκδοση.

Ωστόσο το πιο σημαντικό νέο στοιχείο της Octavia RS αποτελεί το γεγονός ότι θα είναι plug-in υβριδική, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για τα σπορ μοντέλα της Skoda. Εξ ου και στην ονομασία της θα προστεθεί μετά το «RS» το «iV», το οποίο προσδιορίζει όλα τα «ηλεκτροποιημένα» μοντέλα της μάρκας.

Η απόδοση του υβριδικού συνόλου (πιθανότατα με 1 βενζινοκινητήρα και 1 ηλεκτροκινητήρα) θα είναι 245 ίπποι, χωρίς προς το παρόν η Skoda να αναφέρει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η μάρκα πάντως τονίζει ότι λόγω του plug-in (φόρτιση και από πρίζα) υβριδικού συστήματος, η νέα Octavia RS iV θα έχει χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές CO2 από οποιοδήποτε άλλη στην ιστορία.

Περισσότερο στοιχεία για τη νέα «καυτή» Skoda Octavia θα γνωρίζουμε μέσα στο μήνα, εν όψει και της επίσημης παρουσίασής της στις αρχές Μαρτίου στη Γενεύη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags