Facebook Pixel Sportdog.gr | Οι ζάντες της ηλεκτρικής BMW iX3 αυξάνουν την αυτονομία κατά 10 χιλιόμετρα
Άλλα Σπορ
| 2020-02-01 09:21:00

Οι ζάντες της ηλεκτρικής BMW iX3 αυξάνουν την αυτονομία κατά 10 χιλιόμετρα

Sportdog Team
Οι ζάντες της ηλεκτρικής BMW iX3 αυξάνουν την αυτονομία κατά 10 χιλιόμετρα

Η BMW επικαλείται ότι οι πρωτοποριακοί τροχοί της ηλεκτρικής iX3 που θα λανσαριστεί μέσα στην τρέχουσα χρονιά συμβάλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας – και κατ’ επέκταση στην αύξηση της αυτονομίας.

Στα σύγχρονα αυτοκίνητα, οι τροχοί και η ροή του αέρα γύρω από αυτούς επηρεάζουν τη συνολική απόδοση του οχήματος κατά περίπου 30%. Με αυτό το δεδομένο, η BMW εξέλιξε και κατασκεύασε για λογαριασμό της ηλεκτρικής iX3 που θα δούμε να πραγματοποιεί το επίσημο ντεμπούτο της μέσα στο 2020 ένα «σετ» ζαντών αλουμινίου με πρωτοποριακά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, το οποίο συμβάλει ώστε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SAV των Βαυαρών να βελτιώσει την ενεργειακή του απόδοση και συμπεριφορά, σύμφωνα με όσα αναφέρει το 4troxoi.gr.

Πέραν του γεγονότος ότι οι συγκεκριμένοι τροχοί μειώνουν την αντίσταση του αέρα κατά 5% σε σχέση με εκείνους μιας BMW X3 με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης, οι πρώτοι είναι συγχρόνως και ελαφρύτεροι κατά 15%. Επί του πρακτέου, οι Aerodynamic Wheels, όπως επισήμως αποκαλούνται, συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας της νέας BMW iX3 κατά 2%, σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το ποσοστό αυτό ισοδυναμεί με αυξημένη κατά 10 χιλιόμετρα αυτονομία, ή διαφορετικά, με εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης των 0,4 kWh ανά 100 χλμ. κίνησης.

Οι συγκεκριμένες ζάντες προσφέρουν ένα ακόμα πλεονέκτημα - που φυσικά δεν είναι άλλο από εκείνο των περισσότερων επιλογών στον τομέα της εξατομίκευσης. Πιο συγκεκριμένα, όλες οι παραλλαγές των Aerodynamic Wheels της BMW (σ.σ.: μέσα στο 2021 θα φορεθούν τόσο από το iNext, όσο και από την επίσης νέα i4) μπορούν να εφοδιάζονται με ένθετα διαφορετικού στυλ ως προς τη σχεδίαση, τη στιλπνότητα και το φινίρισμά τους. Αυτό σημαίνει ότι, για παράδειγμα, χρωματικές πινελιές από τη σχεδίαση του αμαξώματος μπορούν να ενσωματώνονται στο στυλ των εν λόγω ένθετων. Επιπλέον, τα τελευταία μπορούν να συνδυάζονται με διαφορετικά σχέδια επιφανειών σε μία ζάντα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία ευρεία γκάμα αεροδυναμικά βελτιστοποιημένων ζαντών, με σχέδια εναρμονισμένα με το χαρακτήρα του οχήματος, την επιλεγμένη έκδοση εξοπλισμού και τις ατομικές προτιμήσεις των αγοραστών της νέας BMW iX3.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags