Facebook Pixel Sportdog.gr | VW: Έτσι θα είναι η μάσκα του Golf GTI
Άλλα Σπορ
| 2020-02-23 13:50:00

VW: Έτσι θα είναι η μάσκα του Golf GTI

Sportdog Team
VW: Έτσι θα είναι η μάσκα του Golf GTI

Έρχεται στη Γενεύη με τον 2.0 TSI απόδοσης 245 PS.
 

Λίγο πριν από την επίσημη πρεμιέρα του στην Έκθεση Γενεύης (5-15 Μαρτίου), η Volkswagen δημοσίευσε το πρώτο επίσημο σκίτσο του Golf GTI όγδοης γενιάς αποκαλύπτοντας το σχεδιασμό της μάσκας του, όπως αναφέρει το drive.gr

Όπως βλέπουμε από το σκίτσο, το GTI θα έχει ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα εμπρός τον οποίο μοιράζεται με την υβριδική έκδοση GTE και το πετρελαιοκίνητο GTD. Οι διαφορές εντοπίζονται στην κόκκινη λωρίδα που διατρέχει τη γρίλια και τα φώτα πάνω από το λεπτό LED, και φυσικά στο έμβλημα GTI που δεσπόζει στην αριστερή πλευρά. Πιο χαμηλά, η ενιαία εισαγωγή αέρα με κυψελωτό φόντο πλαισιώνεται από γυαλιστερά μαύρα στοιχεία ενώ φιλοξενεί και πέντε LED σε κάθε πλευρά (όπως και στο GTD) τα οποία χαρίζουν μια ξεχωριστή "φωτεινή υπογραφή" στο μοντέλο.

Χάρη σε μια πρόσφατη διαρροή φωτογραφίας του νέου VW Golf GTI έχουμε μια καλή εικόνα και για το σχεδιασμό του πίσω μέρους που χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη αεροτομή οροφής και προέκταση του προφυλακτήρα που φιλοξενεί το διαχύτη και δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης.

Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε για το VW Golf GTI είναι πως στη βασική του μορφή θα εξοπλίζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 TSI που θα αποδίδει 245 PS και 370 Nm ροπής (όπως και οι  βασικές εκδόσεις των συγγενικών CUPRA Leon και Skoda Octavia RS). Η Volkswagen αναμένεται να παρουσιάσει και μια ισχυρότερη έκδοση Golf GTI TCR με 300 PS και 400 Nm η οποία θα εξοπλίζεται και με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης ενώ φημολογείται πως θα έχει πιο επιθετικό σχεδιασμό με διαφορετικό προφυλακτήρα.

Να θυμίσουμε πως η γκάμα του Golf όγδοης γενιάς θα εμπλουτιστεί με τέσσερις εκδόσεις επιδόσεων μέσα στο 2020 - το προσθιοκίνητο GTI, το πετρελαιοκίνητο GTD, το επαναφορτιζόμενο υβριδικό GTE και το κορυφαίο τετρακίνητο R. Τα τρία πρώτα θα παρουσιαστούν στη Γενεύη ενώ το Golf R θα παρουσιαστεί στο Goodwood Festival of Speed τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags