Facebook Pixel Sportdog.gr | Δεν είναι κούκλα; Η πανίσχυρη Ιταλίδα που σπάει τα κοντέρ
Άλλα Σπορ
| 2020-02-26 20:18:00

Δεν είναι κούκλα; Η πανίσχυρη Ιταλίδα που σπάει τα κοντέρ

Sportdog Team
Δεν είναι κούκλα; Η πανίσχυρη Ιταλίδα που σπάει τα κοντέρ

Lamborghini Sian: Το νέο υβριδικό supercar σπάει κάθε ρεκόρ.

Ήταν θέμα χρόνου για την Lamborghini να μπει στην αγορά των hybrid supercars. Όλοι γνωρίζαμε ότι θα συμβεί, ήταν δεδομένο ότι το ιταλικό luxury brand δε θα έμενε πίσω σε αυτήν την κούρσα, κανείς όμως δεν ήξερε πότε και υπό ποιες συνθήκες θα συμβεί αυτό. Τελικά, όπως όλα δείχνουν, η Lambo αποφάσισε να το κάνει με τυμπανοκρουσίες: Η Sian είναι η πιο γρήγορη και πιο ισχυρή Lamborghini που κατασκευάστηκε ποτέ.

Μάλιστα, όσο παράξενο και αν ακούγεται, το νέο υβριδικό supercar μπορεί να μοιράζεται τον εξαιρετικό V-12 κινητήρα των 6,5 λίτρων με την εντυπωσιακή Aventador, την κερδίζει όμως στα σημεία, αφού ο συνδυασμός του τελευταίου με το ηλεκτρικό υβριδικό σύστημα, προσθέτει και άλλα άλογα για έναν συνολικό αριθμό 819 (!) αλόγων. Όσο για την τελική ταχύτητα; Τα 349 χλμ/την ώρα έρχονται ως φυσικό αποτέλεσμα των όσων κρύβει κάτω από το καπό της.

H Sian είναι η πιο ισχυρή και γρήγορη Lamborghini όλων των εποχών

Σε πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τώρα, η ροπή της είναι 720 Nm ενώ χρειάζεται μόλις 2,8 (!) δευτερόλεπτα για να κάνει τα 0-100 χλμ./τη ώρα. Οπτικά, τα πολλά λόγια περιττεύουν για τη Sian, αφού βασιζόμενη σε στο διαχρονικό design της θρυλική Countach, καταφέρνει να αποτίει φόρο τιμής στην άγρια και επιθετική παράδοση της Lamborghini, καταφέρνοντας όμως με μερικές φουτουριστικές λεπτομέρειες (όπως τα χαρακτηριστικά μπροστινά LED φώτα) να συγχρονίζεται με τον 21ο αιώνα– ή μάλλον, για να το πούμε σωστά, να ορίζει τα σχεδιαστικά trends του άμεσου μέλλοντος.

"Η πιο γρήγορη Lamborghini που κατασκευάστηκε ποτέ οφείλει να είναι ένα όνειρο για τα μάτια, τόσο για εκείνους που τη βλέπουν να περνά από μπροστά τους όσο και για όσους θα έχουν το προνόμιο να την αγοράσουν. Εμπνέεται από την Countach, η Sian όμως είναι ένα φουτουριστικό σύμβολο και όχι μία ρετροσπεκτίβα του παρελθόντος" είχε δηλώσει, χαρακτηριστικά, στο Esquire Middle East, τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Υπεύθυνος Design του ιταλικού luxury brand, Mitja Borkert.

Τέλος, η Lamborghini έχει εφοδιάσει το νέο της μοντέλο με ένα υπερσύγχρονο app που τιτλοφορείται Lamborghini Unica και φιλοδοξεί να λύσει τα χέρια στους τυχερούς ιδιοκτήτες των μόλις 63 οχημάτων που θα κατασκευαστούν. Όσο για την τιμή της; Κοστίζει, όπως ήταν αναμενόμενο, μία ολόκληρη περιουσία: 3,6 εκ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: Esquire

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags