Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα δυνατά σημεία της νέας Mercedes-Benz GLB (ΦΩΤΟ)
Άλλα Σπορ
| 2020-04-01 12:11:00

Τα δυνατά σημεία της νέας Mercedes-Benz GLB (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Τα δυνατά σημεία της νέας Mercedes-Benz GLB (ΦΩΤΟ)

Η νέα GLB ήρθε για να καταπλήξει και να αλλάξει τα δεδομένα της κατηγορίας των premium compact SUV, με λύσεις, εφαρμογές και την ποιότητα Mercedes-Benz που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Δεν είναι μόνο η συναρπαστική σχεδίαση που συνδυάζει τις compact διαστάσεις με τους πραγματικά μεγάλους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Είναι και η τεχνική και τεχνολογική ανωτερότητα της Mercedes-Benz που δίνει στη GLB το «χρίσμα» της καλύτερης πρότασης στην κατηγορία των compact SUV της αγοράς. Οι δυναμικές αναλογίες της GLB υπογραμμίζουν τον off-road χαρακτήρα του σχεδιασμού: οι επιφάνειες έχουν τονιστεί, ενώ υπάρχουν λιγότερες ακμές και ακριβείς συναρμογές. Το κάθετο μπροστινό τμήμα με τους εντυπωσιακούς προβολείς εκφράζει με σαφήνεια τα offroad γονίδιά της, όπως άλλωστε και οι κοντοί πρόβολοι τόσο μπροστά όσο και πίσω, όπως αναφέρει το newsauto.gr. 

Το ταμπλό οργάνων είναι ενιαίο, με οπτικές εσοχές στον χώρο του οδηγού και του συνοδηγού. Νέο χαρακτηριστικό αποτελεί το κυλινδρικό offroad στοιχείο με εμφάνιση αλουμινίου που ολοκληρώνει το κάτω τμήμα του ταμπλό οργάνων και φιλοξενεί τους τρεις στρογγυλούς κεντρικούς αεραγωγούς. Ο οδηγός έχει μπροστά του ένα κόκπιτ με ευρεία οθόνη και σύστημα χειρισμού και ενδείξεων μέσω MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν δύο οθόνες 7 ιντσών για το ταμπλό οργάνων και το σύστημα χειρισμού και πολυμέσων (προαιρετικά, δύο οθόνες 10,25 ιντσών), σπορ τιμόνι με πλήκτρα αφής «Touch Control»αριστερά και δεξιά, εσοχή USB (Type C), σύνδεση Bluetooth® για τηλέφωνο και συσκευές αναπαραγωγής μουσικής.

Σε άλλα επίπεδα οδηγείται η άνεση, με το ENERGIZING comfort control που συνδέει διάφορα συστήματα άνεσης στο όχημα και χρησιμοποιεί φώτα και ήχους καθώς και διαφορετικά είδη μασάζ για τα διάφορα προγράμματα ευεξίας που προσφέρει. Το σύστημα ENERGIZING COACH προτείνει το ανάλογο πρόγραμμα, σύμφωνα με την κατάσταση. Εάν είναι συνδεδεμένο το «έξυπνο» ρολόι Mercedes-Benz vivoactive® 3 smartwatch ή κάποια άλλη συμβατή συσκευή Garmin®wearable, τότε οι ατομικές τιμές (όπως το επίπεδο άγχους ή η ποιότητα ύπνου) συνυπολογίζονται για να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις προτάσεις του συστήματος.

Το νέο μοντέλο της Mercedes-Benz, είναι το πρώτο compact όχημα της εταιρείας που προσφέρει τρίτη σειρά καθισμάτων (προαιρετικός εξοπλισμός) με δύο επιπλέον ανεξάρτητες θέσεις, που μπορούν να φιλοξενήσουν άτομα ύψους έως 1,68 μέτρων. Πέραν αυτής της ιδιαιτερότητας που την κάνει να ξεχωρίζει, η GLB με μεταξόνιο 2.829 χιλιοστών που είναι και το μεγαλύτερο σε μήκος της τρέχουσας γενιάς οχημάτων στην compact κατηγορία της Mercedes-Benz, προσφέρει μεγάλους χώρους για τους επιβάτες. Ο σχεδιασμός τόσο της καμπίνας όσο και των παραθύρων της συμβάλλουν σημαντικά στην αίσθηση της ευρυχωρίας που προσφέρει το νέο μοντέλο. Σε ότι αφορά το χώρο των αποσκευών, στην 5θέσια διαμόρφωση της καμπίνας η χωρητικότητα είναι 570 λίτρα, ενώ με την πλήρη αναδίπλωση των καθισμάτων, ο οδηγός μπορεί να έχει στη διάθεσή του ένα τεράστιο χώρο 1.805 λίτρων για να εξυπηρετήσει κάθε ανάγκη μεταφοράς.

Πληρέστατος είναι όμως και ο κατάλογος με τα στοιχεία ασφάλειας που εφοδιάζουν το μοντέλο. Λόγω της κάμερας και των ραντάρ / αισθητήρων που διαθέτει, η GLB είναι σε θέση να «βλέπει» έως και 500 μέτρα μπροστά από το όχημα και να οδηγεί μερικώς αυτόνομα σε ορισμένες συγκεκριμένες καταστάσεις. Για παράδειγμα χρησιμοποιώντας το Active Distance Assist DISTRONIC και αξιοποιώντας δεδομένα χαρτών και πλοήγησης, για να προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα πριν από στροφές, διασταυρώσεις ή κυκλικούς κόμβους. Επιπλέον, ο προαιρετικός εξοπλισμός των προβολέων MULTI BEAM LED επιτρέπουν τη γρήγορη και ακριβή ρύθμιση των προβολέων στις τρέχουσες οδικές συνθήκες. Με το σύστημα High beam Assist Plus, τα βασικά φώτα παραμένουν ενεργοποιημένα όλες τις ώρες. Επιπλέον, τα μοντέλα GLB με τετρακίνηση 4MATIC και μεγάλη οθόνη έχουν ειδικά φώτα off-road. Αυτό διευκολύνει ιδιαίτερα τον οδηγό να βλέπει εμπόδια σε ανώμαλο οδόστρωμα στο σκοτάδι.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες με τους οποίους είναι διαθέσιμο το νέο μοντέλο της Mercedes-Benz, στη νέα GLB εμπιστεύεται τους τετρακύλινδρους πετρελαιοκινητήρες και βενζινοκινητήρες που έχουν ανανεωθεί πλήρως για την compact κατηγορία αυτοκινήτων της μάρκας. Συγκριτικά με την περασμένη γενιά, είναι σαφώς πιο ισχυροί και ταυτόχρονα πιο αποδοτικοί ενώ εκπέμπουν χαμηλότερους ρύπους. Χάρη στην ακόμα εκτενέστερη μετεπεξεργασία καυσαερίων, ο δίλιτρος πετρελαιοκινητήρας (OM 654q) πληροί ήδη το δεύτερο στάδιο του κύκλου δοκιμής εκπομπών σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης RDE (RealDrivingEmissions) και έχει λάβει πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο Euro 6d. Με τιμές που ξεκινούν από τα €37.235, η νέα Mercedes-Benz GLB ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία των compact premium SUV.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags