01/04/20 - 14:28

Εκτιμήσεις για τα τροχαία εν μέσω κορονοϊού - Nα αυτό που δεν είχες σκεφτεί ποτέ!

Η εξάπλωση του κορονοϊού έχει μειώσει την κίνηση στους δρόμους σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι σαφές πως τα τροχαία ατυχήματα θα είναι πολύ λιγότερα, πιθανά όμως θα είναι και πολύ σφοδρότερα.

Sportdog Team
Εκτιμήσεις για τα τροχαία εν μέσω κορονοϊού - Nα αυτό που δεν είχες σκεφτεί ποτέ!
906views 0shares

Επιφυλάξεις διατηρούν οι ασφαλιστικές εταιρείες, περιμένοντας τα πρώτα στοιχεία για τη συχνότητα και την σοβαρότητα των τροχαίων ατυχημάτων, στην εποχή του κορονοϊού. Μια πρώτη εικόνα για την πορεία των τροχαίων ατυχημάτων τις εβδομάδες εξάπλωσης του κορονοϊού Covid-19 στη χώρα μας θα υπάρχει στα μέσα του Απριλίου, όταν θα έχουν ανακοινωθεί τα όποια συμβάντα και οι ασφαλιστικές εταιρείες θα δύνανται να καταλήξουν σε κάποια συμπεράσματα, όπως αναφέρει το 4troxoi.gr.

Από τη στιγμή που η κίνηση στους δρόμους έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό, είναι σαφές πως τα τροχαία ατυχήματα θα είναι πολύ λιγότερα, πιθανά όμως θα είναι και πολύ σφοδρότερα. Στην εποχή του κορονοϊού οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν μεγαλύτερες ταχύτητες, καθιστώντας τα τροχαία ατυχήματα πιο σοβαρά, με μεγάλη πιθανότητα εκτός των άλλων να αυξηθεί το μέσο κόστος ανά ζημιά. Ένα ακόμη ζήτημα που θα έχει επιρροή στις ζημιές που καλύπτονται από τις ασφαλίσεις αστικής ευθύνης οχημάτων είναι η μετακίνηση ενός σημαντικού αριθμού κατοίκων του Λεκανοπεδίου στην επαρχία. Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να αυξήσει τη συχνότητα των τροχαίων ατυχημάτων εκτός νομού Αττικής. Σε κάθε περίπτωση, για όλα αυτά θα έχουμε καθαρή εικόνα στις 15 με 20 Απριλίου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ