Facebook Pixel Sportdog.gr | Το πάθος του Μάικλ Τζόρνταν! Η απίθανη συλλογή αυτοκινήτων για την οποία όλοι παραμιλούν (ΦΩΤΟ)
Άλλα Σπορ
| 2020-05-26 18:45:00

Το πάθος του Μάικλ Τζόρνταν! Η απίθανη συλλογή αυτοκινήτων για την οποία όλοι παραμιλούν (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Το πάθος του Μάικλ Τζόρνταν! Η απίθανη συλλογή αυτοκινήτων για την οποία όλοι παραμιλούν (ΦΩΤΟ)

Συγκριτικά με τους σημερινούς κορυφαίους NBAers, ο Michael Jordan δεν έβγαλε και τόσα πολλά λεφτά παίζοντας μπάσκετ. Δισεκατομμυριούχος έγινε στην ουσία αφού σταμάτησε την καριέρα του. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως κέρδιζε και λίγα. Εντελώς φυσιολογικά, μπορούσε να τα επενδύσει στα πάθη του - και όχι, δεν εννοούμε τον τζόγο. Ο Air λάτρευε και εξακολουθεί να λατρεύει τα αυτοκίνητα. Ακολουθούν κάποια από τα πιο εμβληματικά αμάξια που είχε στο γκαράζ του ο Michael Jordan, μερικά εκ των οποίων έκαναν την εμφάνισή τους και στο The Last Dance.

Chevrolet Corvette C4

 

Η πιο πάνω φωτογραφία αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά στιγμιότυπα του The Last Dance, όσον αφορά το κομμάτι της δημοσιότητας του Michael Jordan, o οποίος είναι γεγονός πως κατά καιρούς έχει οδηγήσει δεκάδες Corvettes. Η μοναδική C4 αποτελούσε μέρος της διαφημιστικής συμφωνίας του MJ με την Chevrolet.

Ferrari 550 Maranello

 

Αρκούν μόλις τρία λεπτά στο τέταρτο επεισόδιο του The Last Dance για να κάνει την εμφάνισή του ο Air με την χαρακτηριστική κόκκινη Ferrari 550 Maranello. To εν λόγω μοντέλο διέθετε έναν V12 κινητήρα 479 ίππων και γενικά ήταν από τα πιο εντυπωσιακά που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή. Μάλιστα, φημολογείται πως ο σχεδιαστής της Nike Tinker Hatfield εμπνεύστηκε από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο τα Air Jordan 14. Αξίζει να αναφερθεί πως η Scuderia κατασκεύασε μόλις 3.000 τέτοια αυτοκίνητα. 

Land Rover Range Rover

 

Πέρα από τα εντυπωσιακά sports car και τα πολύτελή convertibles, από το γκαράζ του Air πέρασαν και μπόλικα SUV, με το Range Rover HSE 4.6 δεύτερης γενιάς καθώς και ένα Rover County LWB, από τα πιο κλασικά πρώτης γενιάς, να είναι οι επιλογές του από την Land Rover.

Aston Martin DB7 Vantage Volante

 

Το επιβλητικό grand tourer της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έκλεψε την καρδιά του MJ, ο οποίος ανέκαθεν συμπαθούσε τα αμάξια από την Γηραιά Αλβιώνα. Το εντυπωσιακό coupé που είχε αγοράσει ο Air ήταν σε Rannoch Red απόχρωση. Εκτός από αυτήν, το γκαράζ του περιλαμβάνει ακόμη και μία DB9 Volante σε ασημί απόχρωση, με υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή και η οποία αντικατέστησε ουσιαστικά την DB7.

Porsche Slantnose

 

H Ferrari 550 Maranello δεν ήταν το μόνο αυτοκίνητο που ενέπνευσε τον Tinker Hatfield - κάτι αντίστοιχο έκανε και η Porsche 930 Turbo Cabriolet Slantnose, η οποία κάνει την εμφάνισή της μετά από 38 λεπτά, στο 4ο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ του Jason Hehir. H πινακίδα MJ JJ είναι μία σαφής αναφορά στον πατέρα του, James Jordan.

W140 Mercedes-Benz S600 Lorinser

 

Περίπου στο 14ο λεπτό του έβδομου επεισοδίου του The Last Dance, ο Michael Jordan χρησιμοποιεί μία Mercedes-Benz S-Class ως αυτοκίνητο διαφυγής από τους δημοσιογράφους. Δεν μιλάμε για οποιοδήποτε μοντέλο της γερμανικής εταιρείας αλλά για ένα κτήνος εξοπλισμένο με έναν V12 κινητήρα, που είχε μπόλικες customιές από την Lorinser.

Cadillac XLR

 

Πολλοί συγκρίνουν το μοντέλο της Cadillac με τα αντίστοιχα της Mercedes και πιο συγκεκριμένα με την SL 500, αλλά στο πολύ πιο "αμερικάνικο". Ο MJ απέκτησε μία τέτοια αμέσως μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά, το 2003. 

ΠΗΓΗ: Esquire.com.gr


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags