Facebook Pixel Οι πιο επιτυχημένοι κατασκευαστές κινητήρων στην F1 (ΒΙΝΤΕΟ)
Άλλα Σπορ
| 2020-06-07 11:38:00

Οι πιο επιτυχημένοι κατασκευαστές κινητήρων στην F1 (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Οι πιο επιτυχημένοι κατασκευαστές κινητήρων στην F1 (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλοί κατασκευαστές κινητήρων έχουν περάσει από τον μαγικό κόσμο της Formula 1 στα 70 χρόνια ζωής της. Ποιοι ήταν όμως οι πιο επιτυχημένοι; 

Το Racing Statistics έκανε ένα video με διάγραμμα οπτικοποίησης δεδομένων, καταγράφοντας τις νίκες των κατασκευαστών κινητήρων στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Σε αυτόν τον πίνακα συμμετέχουν οι Ferrari, Ford Cosworth, Alfa Romeo, BMW, BRM, Climax, Honda, Maserati, Mercedes, Mugen Honda, Offenhauser, Matra, Renault, Porsche, Repco, Vanwall και Weslake.

Ως πρωταγωνίστρια στην παρθενική σεζόν διεξαγωγής του σπορ, η Alfa Romeo παίρνει νωρίς κεφάλι, παραδίδοντας σύντομα τη σκυτάλη στη Ferrari. Η Climax εκτοπίζει προσωρινά την ιταλική εταιρεία τη δεκαετία του ’60 ενώ τη δεκαετία του ’70, η Ford Cosworth εξελίσσεται σε πρωταγωνίστρια, ξεφεύγοντας από τον ανταγωνισμό. Πορεία που συνεχίστηκε μέχρι τα μισά της δεκαετίας του ’80.

Λίγο αργότερα, στα χρόνια της θρυλικής McLaren-Honda, η ιαπωνική εταιρεία εδραιώθηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης. Την ίδια ώρα, άρχισε να διακρίνεται και η Renault που στα μέσα της δεκαετίας του ’90, στα χρόνια συνεργασίας με τη Williams, ήταν αυτή που πέρασε τρίτη.

Η νέα χιλιετία και η αυτοκρατορία της Ferrari, έφερε την ιταλική εταιρεία στην πρώτη θέση κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2004, την ώρα που η Mercedes, χάρη στη συνεργασία της με τη McLaren, κέρδιζε συνεχώς έδαφος.

Το 2009 η γερμανική εταιρεία που προμήθευε με κινητήρες τότε τη Brawn GP, προσπέρασε τη Honda. Κι ως γνωστόν, ακολούθησε η απόλυτη κυριαρχία της στην υβριδική εποχή της Formula 1. Το 2018 κέρδισε άλλες δύο θέσεις, περνώντας δεύτερη ενώ η Renault έχει πλέον 177 νίκες έναντι της τέταρτης στη λίστα Ford-Cosworth.

Δείτε περισσότερα στο ενδιαφέρον video που ακολουθεί…

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags