Facebook Pixel Sportdog.gr | Μέσα στο 2021 οι παραδόσεις του Mercedes-AMG One!
Άλλα Σπορ
| 2020-06-25 09:33:00

Μέσα στο 2021 οι παραδόσεις του Mercedes-AMG One!

Sportdog Team
Μέσα στο 2021 οι παραδόσεις του Mercedes-AMG One!

To hypercar μοντέλο της Mercedes-AMG, One, συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης λόγω των νέων κανονισμών WLTP.

Μετά από μία αρκετά μεγάλη χρονική περίοδο χωρίς ενημέρωση, εμφανίστηκαν οι πρώτες εικόνες του Mercedes-AMG One, το οποίο συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης, όπως αναφέρει το newsauto.gr.

Όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός κατασκευαστής οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται μέσα στο 2021, σχεδόν δύο χρόνια αργότερα από τις αρχικές προβλέψεις του τέως διευθύνων συμβούλου Tobias Moers.

Η πρωτότυπη έκδοση του One παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο το φθινόπωρο του 2017, ως «Project One». Μετά από ένα χρόνο, αποκαλύφθηκε ότι οι μηχανικοί της εταιρείας ανακάλυψαν ότι ο υβριδικής τεχνολογίας V6 κινητήρας των 1,6 λίτρων (παρόμοιος με τον αντίστοιχο του μονοθεσίου της Mercedes-AMG Petronas του 2017) δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς WLTP. Επίσης υπήρξαν και άλλα θέματα, όπως το ρελαντί, όπου στη συγκεκριμένη περίπτωση έφτανε τις 5.000 rpm, ενώ σε αυτοκίνητο παραγωγής δεν θα  πρέπει να ξεπερνά τις 1.200 rpm. Τέλος, να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο μοτέρ θα πρέπει να συντηρείται και να ανακατασκευάζεται κάθε 50.000 km. Το 2019, ο Moers σε συνέντευξή του σε βρετανικό μέσο τόνισε πως υπάρχει μεγάλη πρόοδος στην εξέλιξη του «One» και έχουν λυθεί τα όποια προβλήματα προέκυψαν κατά την εξέλιξή του, αλλά και πως μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινούσαν οι παραδόσεις.

Πλέον, βρισκόμαστε στα μέσα του 2020 και το γερμανικό hypercar βρίσκεται ακόμα σε δοκιμές εξέλιξης, που αφορούν την αεροδυναμική του αμαξώματος, στο οποίο όπως δείχνουν οι φωτογραφίες έχουν τοποθετηθεί μεγαλύτεροι αεραγωγοί, εμπρός και στην οροφή. Το Mercedes-AMG One διαθέτει πλαίσιο από ανθρακονήματα, εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης και το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που περιλαμβάνει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 1.004 ίππων θα του επιτρέπει να πιάνει τα 200 km/h σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 350 km/h. Το Mercedes-AMG One θα κατασκευαστεί σε μόλις 275 μονάδες με την τιμή του να φτάνει τα 2,27 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags