Facebook Pixel Sportdog.gr | Μικρό ηλεκτρικό σπορτίφ ID θέλει η Volkswagen (ΦΩTO)
Άλλα Σπορ
| 2020-09-22 08:58:00

Μικρό ηλεκτρικό σπορτίφ ID θέλει η Volkswagen (ΦΩTO)

Sportdog Team
Μικρό ηλεκτρικό σπορτίφ ID θέλει η Volkswagen (ΦΩTO)

Το ενδεχόμενο της ένταξης και ενός μικρού μοντέλου με σπορτίφ χαρακτήρα στην οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων ID φαίνεται να εξετάζει η Volkswagen, όπως αναφέρει το newsauto.gr.

Η ευελιξία και η ευχρηστία της ηλεκτρικής πλατφόρμας MEB του ομίλου Volkswagen φαίνεται πως θα παίξει σημαντικό ρόλο στον εμπλουτισμό της οικογένειας ID με μοντέλα διαφορετικού χαρακτήρα ώστε να καλυφθεί ένα μεγάλο ποσοστό απαιτήσεων.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο CEO της VW, Ralf Brandstatter σημείωσε πως οι μικρότερες κατηγορίες αναμένεται ότι θα συγκεντρώσουν τα επόμενα χρόνια το περισσότερο ενδιαφέρον στην ηλεκτρική κατηγορία οπότε και η εταιρία σκέφτεται τη δημιουργία μικρών προσιτών ηλεκτρικών και ήδη δουλεύει επάνω σε κάποια τέτοια πρωτότυπα. Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες το πρώτο μικρό ηλεκτρικό θα είναι το ID.1 το οποίο ουσιαστικά θα διαδεχθεί το σημερινό e-Up το οποίο ξεκίνησε την καριέρα ως συμβατικό με κινητήρα εσωτερικής καύσης πριν αποκτήσει ηλεκτρική ταυτότητα.

Ωστόσο ο Brandstatter τόνισε πως δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε και μικρά μοντέλα με πιο ελεύθερο και σπορτίφ χαρακτήρα όπως για παράδειγμα το ηλεκτρικό Dune Buggy για το οποίο έχουμε ήδη πάρει μια γεύση ενώ κάθε άλλο παρά απίθανο είναι να δούμε ένα ηλεκτρικό κουπέ χάτσμπακ στην λογική του Scirocco. Πάντως είναι δεδομένο πως η ηλεκτροκίνηση θα παίξει σημαντικό ρόλο και στη διαμόρφωση του σπορ και απολαυστικού προφίλ της Volkswagen. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που δηλώνεται από τη δημιουργία του πρωτότυπου ID.R με το οποίο η γερμανική εταιρία έχει ήδη κατακτήσει πολλά και σημαντικά ρεκόρ ταχύτητας όπως για παράδειγμα αυτό στον διάσημο αγώνα του Pikes Peak.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags