Facebook Pixel Sportdog.gr | Κορυφαία είδηση στον κόσμο της F1 - Τι ισχύει με τον Χάμιλτον - Ισοφάρισε Σουμάχερ και είναι...
Άλλα Σπορ
| 2020-11-18 10:49:00

Κορυφαία είδηση στον κόσμο της F1 - Τι ισχύει με τον Χάμιλτον - Ισοφάρισε Σουμάχερ και είναι...

Sportdog Team
Κορυφαία είδηση στον κόσμο της F1 - Τι ισχύει με τον Χάμιλτον - Ισοφάρισε Σουμάχερ και είναι...

Λιούις Χάμιλτον: Λίγες μόλις ημέρες μετά την εξασφάλιση  στην Κωνσταντινούπολη, του 7ου παγκόσμιου τίτλου στην F1, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μίχαελ Σουμάχερ, έφτασε στην κορυφή της Powerlist 2021 και αναδείχθηκε ως ο μαύρος με την μεγαλύτερη επιρροή στο Ηνωμένο Βασίλειο.  

Η λίστα τιμά τους πιο ισχυρούς ανθρώπους από την Αφρική,την Καραϊβικής και τους Αφρο-Αμερικάνους στο Ηνωμένο Βασίλειο.  
  Φέτος, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε δύο από τα μεγαλύτερα θέματα του 2020, τον κορονοϊό και τη φυλετική αδικία. 

Η ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, όπως αναφέρει σχετικά δημοσίευμα του BBC, εξέτασε ανθρώπους που έχουν την «ικανότητα να αλλάζουν ζωές και να αλλάζουν γεγονότα, όπως αποδεικνύεται για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο και με θετικό τρόπο». 

Έτσι στην πρώτη θέση του Top-10, βρίσκεται ο Λιούις Χάμιλτοn. 

«Το βραβείο δεν είναι μόνο για την εκπληκτική του ικανότητα οδήγησης. Είναι ο μοναδικός μαύρος οδηγός της Φόρμουλα 1 και ήταν εκδηλωτικός στην υποστήριξη του κινήματος Black Lives Matter, ειδικά από το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Τον Ιούνιο, ενθάρρυνε τους συναδέλφους οδηγούς της F1 να γονατίσουν πριν τους αγώνες και ξεκίνησε τον, με στόχο την αύξηση του αριθμού των μαύρων σε αγώνες αυτοκινήτων»,αναφέρει το  BBC

Σχολιάζοντας την πρώτη θέση στη λίστα, είπε: «Είμαι τόσο περήφανος που αναγνωρίζομαι, ειδικά μέσα στη μαύρη κοινότητα. Μου αρέσει να πιστεύω ότι είμαι μόνο μέρος μιας αλυσίδας πολλών ανθρώπων που προσπαθούν να πιέσουν για αλλαγή.»

 Στη 2η θέση βρέθηκε ο καθηγητής Κέβιν Φέντον, περιφερειακός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) και έχει αναγνωριστεί για το έργο του βοηθώντας το Λονδίνο να καταπολεμήσει τον ιό, 3ος είναι ο Βρετανός ράπερ Στόρμζι, ο οποίος δεσμεύθηκε να δωρίσει 10 εκατομμύρια λίρες σε βρετανικές οργανώσεις για την καταπολέμηση της φυλετικής ανισότητας, 4η η Μικαέλα Κοέλ, η οποία προκάλεσε σοκ με τη σειρά BBC I May Destroy, την οποία έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε, ενώ την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει ο Έντουαρντ Ενιφλούρ,  αρχισυντάκτης της Βρετανικής Vogue και συνήγορος για καλύτερη εκπροσώπηση στη βιομηχανία της μόδας. Είναι ο μόνος μαύρος συντάκτης στην ιστορία που ηγείται οποιουδήποτε περιοδικού Vogue. 

 Ακολουθούν στην 6η θέση, η Ντόνα Κίνερ, επικεφαλής του Royal College of Nursing, πιέζοντας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πίεσε για καλύτερη προστασία των εργαζομένων στο NHS, στην 7η η Ζακλίν Μακένζι, γνωστή ως «Windrush Lawyer» , εξαιτίας του σκανδάλου «Windrush» είδε εκατοντάδες μετανάστες της Καραϊβικής να απειλούνται λανθασμένα με απέλαση από το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου. Αποκάλυψε τον συστημικό ρατσισμό και την άγνοια πίσω από τη μεταχείριση των ανθρώπων που είχαν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Στην 8η θέση είναι ο Ντέιβιντ Ολουσόγκα Βρετανός-Νιγηριανός ιστορικός και συγγραφέας. Παρουσιάζει τα BAFTA  και το έργο του διερευνά κυρίως την περίπλοκη σχέση μεταξύ της βρετανικής αυτοκρατορίας και της Αφρικής. 

Ένατη είναι η δημοσιογράφος 'Αφουα Χιρς, που χρησιμοποιούσε πάντα την πλατφόρμα της για να γράφει και να μιλάει για σημαντικά θέματα της μαύρης κοινότητας, ενώ την 10αδα ολοκληρώνει ο  Ρίτσαρντ Ιφέρεντα αντιπρόεδρος της  συμβουλευτικής εταιρείας KPMG.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags