Facebook Pixel Sportdog.gr | Νέα Mercedes-Maybach S-Class: Ο προσδιορισμός της πολυτέλειας (ΦΩΤΟ)
Άλλα Σπορ
| 2020-11-24 10:02:00

Νέα Mercedes-Maybach S-Class: Ο προσδιορισμός της πολυτέλειας (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Νέα Mercedes-Maybach S-Class: Ο προσδιορισμός της πολυτέλειας (ΦΩΤΟ)

Η γερμανική εταιρεία ανεβάζει με τη νέα Mercedes-Maybach S-Class ακόμα πιο ψηλά τον πήχη στον τομέα της πολυτέλειας, όπως αναφέρει το 4troxoi.gr

Από την κυκλοφορία της στην αγορά το 2015, περίπου 60.000 αντίτυπα της Mercedes-Maybach S-Class έχουν παραδοθεί σε ισάριθμους… κροίσους ανά τον κόσμο. Η καλύτερη χρονιά για το πολυτελές μοντέλο της γερμανικής φίρμας σε επίπεδο δημοτικότητας ήταν το 2019, με περίπου 12.000 μονάδες να διατίθενται παγκοσμίως. Ποσοστιαία, τη χρόνια αυτή η άνοδος των πωλήσεων στην Κίνα ήταν διψήφια, ενώ θετικός ήταν ο εμπορικός βηματισμός του μοντέλου και σε άλλες αγορές, όπως στη Ρωσία, τη Ν. Κορέα, τις ΗΠΑ και την Γερμανία.

Η νέα Mercedes-Maybach S-Class δηλώνει καθ’ όλα έτοιμη σήμερα να συνεχίσει αυτήν την επιτυχημένη πορεία. Το μεγαλύτερο κατά 18 εκατ. μεταξόνιο σε σύγκριση με τη επιμηκυμένη έκδοση της Mercedes S-Class προσφέρει σαφή πλεονεκτήματα σε θέματα χώρων, την ώρα που τα Executive Seats και το πακέτο Chauffeur μετατρέπουν το πίσω τμήμα της γερμανικής λιμουζίνας σε έναν εξαιρετικά άνετο χώρο εργασίας ή ανάπαυσης.

Η νέα Mercedes-Maybach S-Class (μήκοςxπλάτος xύψος: 5.469x1.921x1.510 χλστ., μεταξόνιο: 3.496 χλστ.) διατηρεί τον σχεδιασμό τριών όγκων του παρελθόντος αλλά και την γνώριμη, κατόπιν ειδικού αιτήματος, διχρωμία στις εξωτερικές της επιφάνειες. Σημείο αναφοράς αποτελεί εδώ η χαρακτηριστική μάσκα-σήμα κατατεθέν της Mercedes-Maybach, ενώ την ίδια ώρα οι πίσω πόρτες, οι οποίες κατόπιν παραγγελίας μπορούν να ανοίγουν με τη βοήθεια ηλεκτρομηχανισμών, είναι φαρδύτερες από αυτές των αδελφών μοντέλων.

Το εσωτερικό της Mercedes-Maybach S-Class βασίζεται στον επαναστατικό εσωτερικό σχεδιασμό της νέας Mercedes S-Class. Ο ανάγλυφος σχεδιασμός του ταμπλό και της κεντρικής κονσόλας κερδίζουν με μιας τις εντυπώσεις – ακριβώς όπως συμβαίνει και με την πολυτέλεια του διακόσμου. Η γερμανική εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι διατίθενται έως και 5 οθόνες προβολής, με στάνταρ μια κεντρική οθόνη OLED 12,8 ιντσών και μια δεύτερη 12,3, ακριβώς εμπρός από το οπτικό του πεδίο. Ο ambient φωτισμός δε απαρτίζεται από 253 LED φώτα, ενώ όλες οι ανέσεις – από πτυσσόμενες ζώνες ασφαλείας έως πλήρης φωνητικός έλεγχος για ένα πλήθος λειτουργιών – θεωρούνται εκ των ουκ άνευ. Το ίδιο συμβαίνει και με τους 18 στο σύνολο αερόσακους που φροντίζουν για την ασφάλεια των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης.

Οι κινητήρες της Mercedes-Maybach S-Class προέρχονται από το «χαρτοφυλάκιο» της Mercedes διαθέτοντας ηλεκτρική υποβοήθηση μέσω μιας γεννήτριας μίζας, η οποία παρέχει έξτρα ισχύ έως και 15 kW. Διαθέσιμες, πέραν την plug-in υβριδικής, είναι οι S580 με V8 κινητήρα 496 ίππων και S650, με 12κύλινδρο κινητήρα 621. Η μετάδοση 9G-TRONIC αναπτύχθηκε περαιτέρω και προσαρμόστηκε για το ISG. Εκτός από το αυτόματο 9G-Tronic κιβώτιο, η νέα Mercedes-Maybach S-Class διατίθεται στάνταρ με τετρακίνηση και αερανάρτηση, ενώ προαιρετικά προσφέρεται και σύστημα τετραδιεύθυνσης που μειώνει σημαντικά τον κύκλο στροφής του οχήματος – από 13,1 μ. σε 11,2 μ.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Γερμανό κατασκευαστή, σε ορισμένες αγορές της υφηλίου οι πωλήσεις της νέας Mercedes-Maybach S-Class θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Η Γερμανία θα ακολουθήσει την άνοιξη του 2021, ενώ στις ΗΠΑ και την Κίνα οι πρώτοι πελάτες της πολυτελούς λιμουζίνας θα παραλάβουν τα οχήματά τους τον Απρίλιο του 2021.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags