Facebook Pixel Sportdog.gr | Θα σου πέσει το σαγόνι στο πάτωμα! Επίσημο: Αυτό είναι το νέο DS4 - Υπέρκομψο SUV (ΦΩΤΟ)
Άλλα Σπορ
| 2021-04-24 10:49:00

Θα σου πέσει το σαγόνι στο πάτωμα! Επίσημο: Αυτό είναι το νέο DS4 - Υπέρκομψο SUV (ΦΩΤΟ)

Θα σου πέσει το σαγόνι στο πάτωμα! Επίσημο: Αυτό είναι το νέο DS4 - Υπέρκομψο SUV (ΦΩΤΟ)

Στην αποκάλυψη του ολοκαίνουριου DS4 προχώρησε η DS Automobiles. Πρόκειται για ένα μικρομεσαίο premium SUV που γεφυρώνει το… χάσμα μεταξύ των DS3 και DS7, ξεχωρίζει για το κομψό του design, τις σύγχρονες τεχνολογίες και την ευρεία γκάμα κινητήρων, στην κορυφή της οποίας φιγουράρει μια plug-in υβριδική έκδοση.

To κομψό SUV παίρνει θέση ανάμεσα στα DS3 και DS7 Crossback, ενσωματώνει υπερσύγχρονες τεχνολογίες και λανσάρεται και σε plug-in υβριδική έκδοση, όπως αναφέρει το newsauto.gr.

Στην αποκάλυψη του ολοκαίνουριου DS4 προχώρησε η DS Automobiles. Πρόκειται για ένα μικρομεσαίο premium SUV που γεφυρώνει το… χάσμα μεταξύ των DS3 και DS7, ξεχωρίζει για το κομψό του design, τις σύγχρονες τεχνολογίες και την ευρεία γκάμα κινητήρων, στην κορυφή της οποίας φιγουράρει μια plug-in υβριδική έκδοση.

Περί διαστάσεων ο λόγος, το μήκος αντιστοιχεί σε 4,40 μ., το ύψος σε 1,47 μ., ενώ το πλάτος αποτυπώνεται σε 1,83 μ.. Σχεδιαστικά, αιχμή του δόρατος και σημείο αναφοράς του μοντέλου συνιστά η νέα φωτεινή υπογραφή στο μπροστινό μέρος. Ειδικότερα έχουν τοποθετηθεί προηγμένοι αισθητικά και τεχνολογικά κεντρικοί προβολείς που ενσωματώνουν το καινοτόμο σύστημα DS Matrix LED Vision (σ.σ. προσφέρει κατευθυντικό φωτισμό).

Οι κεντρικοί προβολείς πλαισιώνονται από φώτα ημέρας (Daytime Running Lights), παρόμοια με της Peugeot. Απαρτίζονται από 98 επιμέρους φωτάκια, ενώ ενσαρκώνονται σε δύο κάθετες λωρίδες, από ένα “ζεύγος” σε κάθε πλευρά. Όμορφη νότα συνιστά και η μοντέρνα γρίλια τριών διαστάσεων, όπως και ο κομψός προφυλακτήρας.

Μεγάλο του προσόν αποτελεί τεχνολογία… νυχτερινής όρασης DS Night Vision, η οποία φωτίζει δραστικά τον δρόμο ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες ενός ατυχήματος. Μια ενσωματωμένη κάμερα στη γρίλια, εντοπίζει τους πεζούς, όπως και τα ζώα σε απόσταση έως και 200 μ. μακριά. Οι διαφαινόμενοι κίνδυνοι αναπαράγονται στον πίνακα οργάνων, ενώ κάποια προειδοποιητικά σύμβολα αναπαρίστανται από το σύστημα Head-up Display.

Περνώντας στα “πλευρά”, διακριτές είναι κάποιες ρέουσες αλλά και δυναμικές γραμμές, ενώ το βλέμμα μαγνητίζουν οι επιβλητικές ζάντες, με μέγιστη διάμετρο 20 ίντσες. Το επιθετικό και παράλληλα κομψό προφίλ του μοντέλου ολοκληρώνει η σχεδιαστική φιλοσοφία στο πίσω μέρος, με τα λεπτά φωτιστικά σώματα,  τις έντονες ακμές και τα κοψίματα.

Το SUV βασίζεται στην πιο εξελιγμένη μορφή της πλατφόρμας EMP2 – ειδικά σχεδιασμένη για το DS4- η οποία «εισάγει» νέα στοιχεία και «προάγει» την εξοικονόμηση χώρων. Στο πλαίσιο αυτό, η χωρητικότητα του πορτ-παγκάζ αντιστοιχεί σε 430 λίτρα.  Επιπροσθέτως, η πλατφόρμα είναι αναπτυγμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται σε διαφόρων τύπων κινητήρια σύνολα (σ.σ. συμβατικά & εξηλεκτρισμένα).  Το DS4 παίρνει καλό βαθμό και υπό όρους… περιβαλλοντικής ευαισθησίας, όντας – στη συντριπτική του πλειονότητα – από ανακυκλώσιμα υλικά.

Όσον αφορά την παλέτα χρωμάτων, αυτή απαρτίζεται από 7 χρώματα τα οποία είναι τα εξής: Copper Gold, Lacquered Grey, Pearl Crystal, Platinum Gray, Red Velvet, Pearl White και Perla Nera Black.

Premium & hi-tech εσωτερικό

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το DS4 θα χαρακτηρίζεται επίσης για το πλήρως ψηφιοποιημένο, κομψό και εργονομικό εσωτερικό του.

Πιο λεπτομερώς, έχει υιοθετηθεί μια νέα τεχνοτροπία όσον αφορά τη διάταξη των χειριστηρίων και των διακοπτών που βρίσκονται ομαδοποιημένα σε τρεις ζώνες επαφής για λόγους απλοποίησης και εργονομίας. Το ταμπλό διακρίνεται για την ποιοτική κατασκευή, με τους αεραγωγούς να είναι αόρατοι, ενώ ενσωματώνονται δύο ευκρινείς και με εντυπωσιακά γραφικά οθόνες – για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων.

Παράλληλα, στην καμπίνα παρατηρείται ένα…κοκτέιλ premium υλικών, με διαφορετικούς τύπους δέρματος και Alcantara, ανθρακονημάτινα τμήματα, ξύλο και νέα υλικά επένδυσης.

Κινητήρες

Μόλις από το λανσάρισμά του, το μοντέλο θα προσφέρεται και σε plug-in υβριδική έκδοση η οποία θα αποδίδει 225 ίππους, ενώ η ηλεκτρική αυτονομία θα ξεπερνά τα 50 χλμ./ώρα. Συγκεκριμένα, θα «φορά» έναν τούρμπο 4κύλινδρο κινητήρα των 180 ίππων πλαισιωμένο από ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 110 ίππων και ένα αυτόματο κιβώτιο e-EAT8.

Επιπροσθέτως θα προσφέρεται και σε μια μη εξηλεκτρισμένη γκάμα κινητήρων, η οποία στελεχώνεται από κινητήρες βενζίνης PureTech ισχύος 130, 180 και 225 ίππων, και έναν diesel (BlueHDi) των 130 ίππων. Όλες οι εκδόσεις θα συνδυάζονται αποκλειστικά με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Το μοντέλο θα απολαμβάνει τεχνολογίες ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, ενσωματώνοντας τη “δέσμη” DS Drive Asssit 2.0, για προσαρμογή της ταχύτητας ανάλογα με τη ροή της κυκλοφορίας, και ακριβή τοποθέτηση του αυτοκινήτου στη λωρίδα που θα επιλέξει ο οδηγός. Τέλος, έμφαση έχει δοθεί και στην άνεση κατά το ταξίδι, μέσω της προσθήκης του προηγμένου συστήματος ελεγχόμενης απόσβεσης της ανάρτησης, DS Active Scan Suspension. Το σύστημα, σκανάρει την επιφάνεια του οδοστρώματος και κατόπιν επεξεργασίας κάνει την ανάρτηση σκληρή ή πιο μαλακή.

Το DS 4 θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags