Facebook Pixel Sportdog.gr | Θα πάθεις την πλάκα σου! Πόσο κοστίζει η νέα Lamborghini Countach; Αυτοκίνητο από άλλον πλανήτη
Άλλα Σπορ
| 2021-02-17 10:56:00

Θα πάθεις την πλάκα σου! Πόσο κοστίζει η νέα Lamborghini Countach; Αυτοκίνητο από άλλον πλανήτη

Sportdog Team
Θα πάθεις την πλάκα σου! Πόσο κοστίζει η νέα Lamborghini Countach; Αυτοκίνητο από άλλον πλανήτη

Ελάχιστες μέρες μετά την παρουσίασή του, ο σύγχρονος απόγονος του θρυλικού μοντέλου από τη Sant’Agata Bolognese δεν υπάρχει… ούτε για δείγμα.

Εκκωφαντικός ήταν ο θόρυβος που προκάλεσε η πριν από λίγες μέρες η Lamborghini, αναβιώνοντας ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα που έχουν «πατήσει» άσφαλτο. Ο λόγος για την Countach, η οποία φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής και στο πλαίσιο αυτό αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή σε μια σειρά επετειακών επεισοδίων που προβάλλονται στο κανάλι του Youtube της μάρκας, όπως αναφέρει το newsauto.gr.

Με την κωδική ονομασία “Countach LPI 800-4” και τις καταφανείς αισθητικές αναφορές της στο αρχέτυπο μοντέλο, το νέο δημιούργημα της Sant’Agata Bolognese εντυπωσιάζει με τη ρετρο-μοντέρνα εμφάνισή του και ήδη έχει προσελκύσει δεκάδες εύπορους ενδιαφερόμενους για την απόκτησή του.

Δυστυχώς, όμως, όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν. Μιλώντας στο “Top Gear”, υψηλόβαθμο στέλεχος της Lamborghini ξεκαθάρισε πως όλες είναι… sold out. Θα κατασκευαστούν μόλις 112 Countach LPI 800-4, με την τιμή κάθε μονάδας να ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων.

Τι είναι αυτό, ωστόσο, που εκτόξευσε την τιμή του hypercar στα ύψη; Πέρα από της κορυφαίες τεχνολογίες του, ο λόγος αντικατοπτρίζεται στα λόγια του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Lambo, Stephan Winkelmann.

«Η Countach LPI 800-4 είναι ένα ονειρικό αυτοκίνητο του σήμερα, όπως ήταν και ο προπομπός του. Ως ένα από τα σημαντικότερα αυτοκινητικά σύμβολα, η Countach όχι μόνο ενσαρκώνει το design και το μηχανολογικό ταλέντο της Lamborghini, αλλά αντιπροσωπεύει και τη φιλοσοφία μας να επανακαθορίζουμε τα όρια, να πετυχαίνουμε το απροσδόκητο και το ακατόρθωτο. Και πολύ περισσότερο να δημιουργούμε το αυτοκίνητο των ονείρων μας». 

Για την κίνηση της Countach φροντίζει το ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο της Sian, ήτοι ένας ατμοσφαιρικός V12 των 6.500 κ.εκ. με 780 PS, πλαισιωμένος από 48βολτο ηλεκτροκινητήρα με 34 PS ο οποίος βρίσκεται πάνω στο 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Συνδυαστικά παράγονται 814 ίπποι και 755 Nm, με τις επιδόσεις να είναι εξωφρενικές και να μεταφράζονται σε 2,8 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα, 8,6 δλ. για το σπριντ «0-200» και τελική ταχύτητα 335 χλμ./ώρα.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags