Facebook Pixel Sportdog.gr | BMW: Ετοιμάζει νέες μπαταρίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Άλλα Σπορ
| 2023-02-06 04:33:00

BMW: Ετοιμάζει νέες μπαταρίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Sportdog Team
BMW: Ετοιμάζει νέες μπαταρίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τι σχεδιάζει μέχρι το 2025.

Στο πλαίσιο μιας διευρυμένης συμφωνίας για κοινή εξέλιξη, το BMW Group και η Solid Power έχουν προσθέσει μία άδεια για έρευνα και ανάπτυξη που θα αποτελέσει τη βάση για τα κοινά επόμενα βήματά τους. Αυτή η άδεια επιτρέπει στην BMW να δημιουργήσει μια πιλοτική γραμμή μπαταριών στερεάς κατάστασης (All-Solid State Battery – ASSB) στο Κέντρο Αριστείας Παραγωγής Κυψελών (CMCC) στο Parsdorf, κοντά στο Μόναχο.

Η διευρυμένη συνεργασία παρέχει σημαντικά οφέλη και στις δύο εταιρείες, μεταξύ των οποίων η διεξαγωγή συμπληρωματικών δραστηριοτήτων ανάπτυξης και παραγωγής κυψελών, τόσο στην Solid Power, όσο και στο BMW Group, με σκοπό την περαιτέρω προώθηση της τεχνογνωσίας σχεδιασμού και κατασκευής κυψελών μπαταριών στερεάς κατάστασης.

Ως επόμενο βήμα στο μακροπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα εκβιομηχάνισης, η Solid Power σχεδιάζει να παραδώσει κυψέλες πλήρους κλίμακας για αυτοκίνητα στο BMW Group για σκοπούς δοκιμών το 2023.Ένα πρώτο όχημα επίδειξης της BMW με τεχνολογία ASSB προγραμματίζεται πριν από το 2025.

Κοιτάζοντας το εγγύς μέλλον και πέραν της συνεργασίας με την Solid Power: Τον Σεπτέμβριο του 2022 το BMW Group ανακοίνωσε την κυψέλη ιόντων λιθίου έκτης γενιάς (Li-Ion Gen6). Για την έκτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive που χρησιμοποιείται στη NEUE KLASSE, η εταιρεία έχει βελτιώσει ριζικά τη μορφή και τη χημεία της κυψέλης.

Με τη νέα κυλινδρική κυψέλη της BMW που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την ηλεκτρική αρχιτεκτονική των μοντέλων NEUE KLASSE, θα είναι εφικτή η σημαντική αύξηση της αυτονομίας του μοντέλου με την υψηλότερη αυτονομία έως και 30% (σύμφωνα με το WLTP). Οι νέες κυλινδρικές κυψέλες της BMW διατίθενται με διάμετρο 46mm και δύο διαφορετικά ύψη, 95mm και 120mm. Σε σύγκριση με τις πρισματικές κυψέλες της πέμπτης γενιάς κυψελών μπαταρίας της BMW, η ογκομετρική ενεργειακή πυκνότητα της κυψέλης θα βελτιωθεί πάνω από 20%.

​ΠΗΓΗ: Star.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags